Mixam 200 g de unt.
Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine, faina si praful de copt, zeama si coaja de portocala, si semintele prajite de mac. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia intr-o forma de tort de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, in jur de 50 minute, la foc moderat. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma.
Sosul de ciocolata:
Intr-un vas mic, incalzim smantana lichida, pana cand este incepe sa clocoteasca. Punem ciocolata si untul ramas intr-un bol, si adaugam smantana fierbinte peste ele. Lasam 1 minut, pana se topesc. Cu o spatula de silicon amestecam pana cand se obtine sosul, apoi dam deoparte pana cand se raceste prajitura. Turnam usor sosul de ciocolata peste prajitura. Decoram cu coacaze rosii.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii