Mixam 200 g de unt.
Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine, faina si praful de copt, zeama si coaja de portocala, si semintele prajite de mac. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia intr-o forma de tort de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, in jur de 50 minute, la foc moderat. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma.
Sosul de ciocolata:
Intr-un vas mic, incalzim smantana lichida, pana cand este incepe sa clocoteasca. Punem ciocolata si untul ramas intr-un bol, si adaugam smantana fierbinte peste ele. Lasam 1 minut, pana se topesc. Cu o spatula de silicon amestecam pana cand se obtine sosul, apoi dam deoparte pana cand se raceste prajitura. Turnam usor sosul de ciocolata peste prajitura. Decoram cu coacaze rosii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii