Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010
Ingrediente
Pentru blat:, - 5 oua, - 1 cana zahar, - 2 cani faina, - 1 pachet margarina Unirea, - 100 g mac, - 150 ml lapte sau apa minerala, - o lingurita bicarbonat, , Pentru crema:, - 1 pachet margarina Unirea, - 1 cutie mare Finetti, - nuca de cocos pentru ornat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Blatul se obtine astfel:se freaca bine zaharul cu margarina,se adauga galbenusurile,laptele sau apa minerala,bicarbonatul stins,macul,faina,iar la sfarsit albusurile batute spuma.Se coace intr-o tava cu dimensiuni cam de 40 cm cu 20 cm,daca e un pic mai mare nu-i problema,dar nu in cea de la aragaz, pentru ca iese prea subtire blatul.Dupa coacere se lasa la racit,dupa care se adauga peste el crema obtinuta prin amestecarea margarinei cu Finetti.Se presara deasupra nuca de cocos.Se da la frigider,unde se va tine permanent ca sa nu se inmoaie crema.
Pofta buna !