Blat: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura.
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se lasa la cuptor pana se coace.
Crema: zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga praful de budinca si 900ml lapte.
Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Se ia de pe foc dupa care se incorporeaza margarina. Se hidrateaza gelatina in laptele ramas si se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se lasa putin la racorit, apoi se incorporeaza in crema. Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, deasupra se aseaza unul langa celalalt biscuitii.
Glazura: zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul.
Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina, se mai lasa un minut sa se mai racoreasca apoi se intinde peste biscuiti.
Ps: Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi consumata si se taie cu lama cutitului usor umezita.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii