autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura cu mac si nuca de cocos

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Ingrediente
8 albusuri, 300 g zahar, 50 g mac, 50 g nuca de cocos, 180g faina, Pentru crema:, 8 galbenusuri, 1L lapte, un plic budinca vanilie Dr. Oetker, 250g margarina Rama, 150g zahar, 1 plic gelatina, Glazura:, 12 linguri zahar, 3 linguri cacao, 6 linguri apa, 50g margarina, 150g biscuiti Petit Beurre

Dificultate: Medie Timp: 2h

94 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura.
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se lasa la cuptor pana se coace.
Crema: zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga praful de budinca si 900ml lapte.
Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Se ia de pe foc dupa care se incorporeaza margarina. Se hidrateaza gelatina in laptele ramas si se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se lasa putin la racorit, apoi se incorporeaza in crema. Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, deasupra se aseaza unul langa celalalt biscuitii.
Glazura: zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul.
Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina, se mai lasa un minut sa se mai racoreasca apoi se intinde peste biscuiti.
Ps: Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi consumata si se taie cu lama cutitului usor umezita.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac si nuca de cocos

Prajitura cu mac si nuca de cocos

Separi albususrile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat 200 g zahar si se bate

23 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos si mac

Prajitura cu nuca de cocos si mac

Blatul: 8 albusuri de bat cu 8 linguri de zahar pana ce devin bezea. Se adauga apoi 100 de grame

27 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    smias75 (Maestru bucatar):

    Am incercat-o si eu, dar mie nu mi-a crescut deloc blatul, desi am folosit oua de casa. A ramas la fel de inalt ca si cum a fost cand l-am turnat in tava. Iar 300 gr zahar eu zic ca e prea mult. Mi se pare prea dulce.

  • Fara foto

    ionceanu (Chef de cuisine):

    foarte delicioasa si aspectoasa,ms

  • Cojocaru_Petronela

    Cojocaru_Petronela (Chef de cuisine):

    Am facut prajitura este foarte buna, insa nu mai vad rolul gelatinei pentru ca se ingroasa foarte bine cu budinca (eu cremele le fac la bain-marie). Incercati ca este delicioasa.

    • Raluca Daniela_Totolici

      Raluca Daniela_Totolici (Bucatar sef):

      am facut prajjitura cu mama mea care a folosit la glazura in loc de cacao ciocolata menaj topita. intr-adevar nu se poate manca imediat, dar este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ssss , 17 ianuarie 2016

    Nu-mi iese crema asta

  • Fara foto

    Ioana (Bucatar) , 07 aprilie 2015

    Salut, Un scrut feedback de la un incepator in ale gatitului: nu prea ajuta sa spui "tine blatul la cuptor pana se coace". Ar fi util sa explici cum recunosti un blat copt (poate fi si o unealta faina in site) La fel, pentru persoane alergice, are vor reteta mai naturala etc. se pot pune informatii de tipul: alternativa la margarina este untul (asta daca nu cumva este o retea sprijinita de un sponsor). Multumesc pentru reteta, este foarte draguta

  • Fara foto

    Mirela Cristina Radu , 12 octombrie 2014

    este minunata, dar nu folosesc budinca nici gelatina. reteta aceasta este altfel

    • Fara foto

      Nico Ilie , 11 octombrie 2014

      daca nu vreau cu budinca , cata faina se pune? si in loc de margarina, pot sa pun unt?

    • Fara foto

      Maria Mary , 10 mai 2014

      iuly_simion@yahoo.ro

    • Fara foto

      Daniela Maxim , 09 mai 2014

      de acord cu tine,si eu sunt impotriva budincilor,cremelor sau glazurilor la plic.....ca sa nu mai zic de margarina......am facut aceasta prajitura de multe ori si de fiecare data a iesit PERFECT.

    • Fara foto

      Cristina-floriana Danalache , 25 aprilie 2014

      10galbenusuri se freaca cu 10 linguri de zahar cu 1 plic de zahar vanilat cu 3 linguri de lapte si 1 lingura de faina,dupa care la pui la foc pe baie de aburi mestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase crema pui jumatate pachet de margarina ptr prajituri si lasi sa se ingroase.cand este gata adaugi un plic de gelatinasi lasi sa se raceasca crema de jumatate dupa care o aseji pe blat.sper ca ti-am fost de ajutor.o zi buna

    • Fara foto

      Monica Ditu , 25 aprilie 2014

      pregatesc prajitura de ccaiva ani, periodic, si eu si cumnata mea, dar nicicodata cu budinca! este super buna cu faina!! daca e prajitura de casa, pai de casa sa fie!!!

    • Fara foto

      Matei Doina Ileana , 27 februarie 2014

      Fara biscuiti nu merge?

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 15 ianuarie 2014

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Nica Liliana , 14 ianuarie 2014

      Am facut prajitura si a iesit fooooarte buna! Multumesc pentru raspuns, Lia Maria!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

      Nica Liliana, margarina se adauga in crema partial racita, usor calduta si se poate amesteca cu mixer-ul, lingura de lemn sau paleta, fiecare cu ce are :) Spor la preparat si pofta la mancat !

    • Fara foto

      Nica Liliana , 10 ianuarie 2014

      Vreau sa fac si eu prajitura, am mancat de Revelion si mi s-a parut delicioasa, insa inainte de a ma apuca am si eu o intrebare. Cand adaugam margarina la crema, o amestecam cu mixerul?

    • Fara foto

      Vlad Gabriela , 21 decembrie 2013

      Mai puneti un strat de crema amestecata cu 2 pliculete de ness iar crema se face cu faina fara gelatina sau budinca

    • Fara foto

      Laura Moldovan-Morar , 20 decembrie 2013

      fara praf de copt?

    • Fara foto

      Dana Fotin , 12 decembrie 2013

      ARATA BINE ,O SA O FAC DE CRACIUN !!IMI PLAC MULT PRAJITURILE HMMMMMMMMMMMM UN DELICIU !!!

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 11 decembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Claudia Florina , 11 decembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Irina-iuliana Irina , 10 decembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Ancutica Ancuta , 10 decembrie 2013

      nu se pune deloc praf de copt?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      Un deliciu!

    • Fara foto

      Inger Rebel , 13 noiembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Bil I-l , 13 noiembrie 2013

      Vad ca in ultimul timp se foloseste foarte des budinca din comert, sincer sunt impotriva ei, daca facem o prajitura in casa sa o facem cat mai sanatoasa. Sper sa fiu inteleasa, iar la aceasta crema astept o budinca preparata in casa, de gospodinele foarte pricepute . Multumesc si va felicit pentru cat sunteti de active si gospodine.

    • Fara foto

      Ancutica Ancuta , 13 noiembrie 2013

      cu ce creste ?

    • Fara foto

      Cojocaru Petronela , 11 noiembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Cojocaru Petronela , 11 noiembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Florentina Cusca , 11 noiembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Cojocaru Petronela , 11 noiembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Cojocaru Alina , 11 noiembrie 2013

      Ma intreb daca ai facut vreodata prajitura cu albusuri batute spuma.... ca in cazul asta nu mai intrebai. Creste datorita albusurilor, nu e nevoie de alt agent de crestere

    • Fara foto

      Cojocaru Petronela , 11 noiembrie 2013

      Am facut prajitura este foarte buna insa nu mai vad rolul gelatinei ca se ingroasa foarte bine cu budinca (eu cremel ele fac la baiemare) incercati ca este delicioasa

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Adina, Lubita , va multumesc pentru aprecieri !

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

      La felul cum arata,cred ca e un deliciu!!

    • Fara foto

      Adina , 08 noiembrie 2013

      este un deliciu aceasta prajitura, am incercat-o si eu

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Multumesc draga mea, sa stii ca e si foarte gustoasa :)

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      vai ce bine arata:)))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Cred ca este foarte buna !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

94 voturi

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 50 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 180g faina
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1L lapte
  • un plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • 250g margarina Rama
  • 150g zahar
  • 1 plic gelatina
  • Glazura:
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 50g margarina
  • 150g biscuiti Petit Beurre

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Ssss

Nu-mi iese crema asta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Greta Garbo / Zserbo