Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena.
Adaugati ouale si amestecati bine.
Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat si praful de sare. Cerneti amestecul de faina, adaugati-l peste mix-ul de oua si unt apoi amestecati usor cu o spatula pana ce obtineti o coca moale.
Adaugati laptele amestecand continuu pana ce aluatul devine usor de manevrat si capata o consistenta cremoasa.
La final incorporati stafidele in compozitia obtinuta. Lasati sa se odihneasca cam 30 de minute pentru ca malaiul sa se hidrateze si sa nu se simta in prajitura.
Tapetati o tava termorezistanta cu hartie de copt sau pur si simplu ungeti-o cu putin unt si un strat subtire de faina apoi turnati aluatul de prajitura.
Coaceti in centrul cuptorului la 180C/350F/gaz 4 pentru 35 - 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.Lasati sa se raceasca apoi portionati in cuburi de marime potrivita, pudrati cu zahar si gata de servit.
POFTA BUNA!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii