Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la foc pana scade sucul. Adaugam zaharul si se mai lasa pe foc pana se topeste si se omogenizeaza , adaugam aromele si mai tinem 1-2 minute pe foc, apoi se lasa la racit.
Margarina se freaca cu zaharul pana define spumoasa, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu grija, adaugam laptele cate putin sa nu se taie margarina , apoi si smantana .Adaugam aromele si praful de copt impreuna cu faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat moale , dar care sa se poata lucra. aluatul se faramanta cca. 10 minute. SE imparte in doua parti egale si se intinde prima foaie in tava unsa ( eu folosesc hartia de copt), apoi se presara pesmet sau gris si se adauga umplutura uniform pe toata foaia, se presara din nou pesmet si se pune a doua foaie intepand-o din loc in loc pentru a nu se ridica in timpul coacerii.
Se introduce in cuptorul preincalzit si in primele 10 minute se lasa focul normal, fara a deschide cuptorul, apoi se da la foc mic inca 30 min,pana devine usor aurie,
Cand este gata se pudreaza cu zahar farin ( eu cand macin zaharul adaug si zahar vanilinat in rasnita pentru aroma).
Se taie cand este racita complet. Pofta buna !!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii