Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam in continuare.
Galbenusurile se pun intr-un bol si se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat apoi se adauga treptat peste spuma cu zahar folosind in continuare mixerul.
Se adauga in continuare uleiul si cele 2 linguri de apa fierbinte.
La final se adauga treptat faina amestecata cu scortisoara mixand in continuare folosind treapta 1.
Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Merele (3- 4 mere) curatate de coaja si fara seminte se taie felii se aseaza in tava, peste compozitie, de jur imprejur, apoi se presara o lingura de zahar si scortisoara.
Se pune la cuptor la foc mijlociu sau 170 grade pt cca 30 minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul este copt.
Se lasa prajitura sa se raceasca cateva minute apoi se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara si se serveste cu o cafea aromata!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii