Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
4 galbenusuri, 1 pahar zahar, 1 pahar smintina, 1 pahar unt topit (caldut), ½ lingurita bicarbonat, 1 praf vanilie, faina cit cuprinde, marmelada, zahar pudra vanilat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa fie caldut si se amesteca. Se pune faina si se framinta o coca nu prea tare. Se imparte intrei parti egale din care se intind cu vergeaua trei foi de marimea tavii de copt. Se asaza o foaie in tava , se unge cu un strat de marmelada, se acopera cu alta foaie, se unge si aceasta si se pune ultima foaie. Se coace la inceput la foc moale, apoi mai tare. Dupa ce s-a racit, se taie dreptunghiuri lunguiete si se presara cu zahar pudra vanilat. Aceasta prajitura este mai buna (mai frageda) dupa o zi sau doua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu marmelada de caise" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,
1 vot
5 comentarii
45 min
Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul.Apoi am adaugat zaharul si am
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate