Prajitura cu mascarpone si cappucino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si cappucino

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 6-7 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana mai groasa
  • 7-8 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 2-3 linguri cappucino clasic
  • Pentru insiropat:
  • 1 plic cappucino
  • 1 lingura amaretto
  • 50 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blatul:

Mixam ouale cu zaharul spuma.

Adaugam uleiul si laptele.

Apoi punem praful de copt si esenta de rom.

La urma turnam faina in ploaie si o incorporam bine.

Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Dam la o temperatura potrivita (eu la trepta 3,5 am copt blatul).

Il lasam acolo pana este copt (cam 15-20 de minute maxim).

Cand e gata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Pentru insiropat:

Punem intr-un ibric circa 3 sferturi de cana de apa la infierbantat.

Punem plicul de cappucino intr-o cana, turnam apa fierbinte peste si invartim bine cu o lingurita.

Peste punem o lingura de amaretto si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Mixam putin smantana pana se ingroasa putin, nu foarte mult.

Adaugam mascarponele, apoi punem cate o lingura zahar pudra si tot mixam, la treapta 2-3 a mixerului.

Dupa ce terminam de pus zaharul, turnam si esenta de vanilie.

La urma punem cappucino, pe care il incorporam cu o paleta.

Asamblare:

Asezam blatul pe un platou.

Il insiropam din abundenta cu cappucino-ul preparat.

Turnam crema deasupra si o uniformizam cu o paleta.

Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi.

O repartizam intr-o tavita in forma de margarete si o dam la frigider.

Cand s-au intarit ornam cu ele prajitura (puteti orna cu orice doriti .Eu am facut margarete pentru ca tocmai ce primisem formele cadou si eram nerabdatoare sa le incerc).

Sa aveti pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise