Prajitura cu mascarpone si lamaie

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 3 linguri ulei;
  • 5 linguri faina;
  • un varf de lingurita praf de copt;
  • coaja rasa de lamaie;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru crema:
  • 200 g mascarpone;
  • 250 ml frisca lichida;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • zeama de lamaie;

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute.

Cand este gata,scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racesca.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Blatul pufos racit se taie in doua,obtinand 2 blaturi pufoase.Se toarna crema de mascarpone intre cele 2 blaturi si se niveleaza cu crema si deasupra.Se decoreaza dupa preferinta(eu am facut niste floricele din pasta de zahar).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor