Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana mare (300-350ml) pesmet
  • 1 cana mare gris
  • 1 cana mare zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 2 kg de mere zemoase
  • scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca bine grisul cu pesmetul si zaharul pana se obtine un amestec omogen si se imparte in trei portii egale. Se razuiesc merele si li se adauga scortisoara si se impart in trei portii egale.

Se unge bine o tava cu cele 4 linguri de ulei, se pune primul strat din amestecul de gris, pesmet si zahar. Peste acest amestec se pune un strat de mere rase. Se continua alternand pulberea cu merele rase astfel incat merele rase sunt ultimul strat. Se da tava la cuptor circa o jumatate de ora, totusi e bine sa se incerce daca e coapta cu o scobitoare, pentru ca depinde cat de zemoase sunt merele.

In mere se poate pune si nuca si/sau stafide.

Deasupra se poate orna cu scortisoara, ciocolata rasa sau chiar cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise