Se amesteca bine grisul cu pesmetul si zaharul pana se obtine un amestec omogen si se imparte in trei portii egale. Se razuiesc merele si li se adauga scortisoara si se impart in trei portii egale.
Se unge bine o tava cu cele 4 linguri de ulei, se pune primul strat din amestecul de gris, pesmet si zahar. Peste acest amestec se pune un strat de mere rase. Se continua alternand pulberea cu merele rase astfel incat merele rase sunt ultimul strat. Se da tava la cuptor circa o jumatate de ora, totusi e bine sa se incerce daca e coapta cu o scobitoare, pentru ca depinde cat de zemoase sunt merele.
In mere se poate pune si nuca si/sau stafide.
Deasupra se poate orna cu scortisoara, ciocolata rasa sau chiar cu frisca.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii