autor:

Cristina H

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Cristina H (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina H (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente aluat:, 125 g faina, 25 g unt, un varf de cutit de drojdie, 20 g zahar, 60 ml lapte, un galbenus de ou, un praf de sare, Ingrediente umplutura:, 400 g de mere acrisoare, taiate felii subtiri, 40 g zahar, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura pesmet, Ingrediente crusta crocanta:, 50 g faina, 30 g unt, 30 g zahar, un praf de scortisoara macinata

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluat:
Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie.
Acoperiti si lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 de min
Umplutura:
Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati deasupra feliile de mere.
Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora sa creasca aluatul.Incingeti cuptorul la foc mediu-mare(180 grade).
Crusta crocanta:
Amestecati bine ingredientele de mai sus, pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 de min.
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se

15 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 125 g faina
  • 25 g unt
  • un varf de cutit de drojdie
  • 20 g zahar
  • 60 ml lapte
  • un galbenus de ou
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g de mere acrisoare
  • taiate felii subtiri
  • 40 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura pesmet
  • Ingrediente crusta crocanta:
  • 50 g faina
  • 30 g unt
  • 30 g zahar
  • un praf de scortisoara macinata

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
rulouri cu crema de vanilie