Prajitura cu mere

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 125 g faina
  • 25 g unt
  • un varf de cutit de drojdie
  • 20 g zahar
  • 60 ml lapte
  • un galbenus de ou
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g de mere acrisoare, taiate felii subtiri
  • 40 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura pesmet
  • Ingrediente crusta crocanta:
  • 50 g faina
  • 30 g unt
  • 30 g zahar
  • un praf de scortisoara macinata

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie.

Acoperiti si lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 de min

Umplutura:

Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati deasupra feliile de mere.

Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora sa creasca aluatul.Incingeti cuptorul la foc mediu-mare(180 grade).

Crusta crocanta:

Amestecati bine ingredientele de mai sus, pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 de min.

Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise