Prajitura cu mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 14 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri margarina (unt)
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • putina sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 esenta de rom (fiola)
  • scortisoara

Mod de preparare

Se curata merele si se dau pe razatoarea de sfecla. Se scurg foarte bine de zeama si se pun intr-o cratita cu restul ingredientelor pentru a se praji pana devin ca o pasta. Apoi, se dau la racit.

Pentru aluat amestecati foarte bine ingredientele si la urma puneti faina. Lasati-l in frigider 20 min.

Pregatiti o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, impartiti aluatul in doua parti egale. Se face o foaie, se aseaza in tava si peste ea adaugati umplutura. Cea de-a doua foaie se aseaza desupra. Intepati prajitura din loc in loc cu furculita, stropiti cu putina apa si puneti la cuptor cca 25 min. Puteti pudra cu zahar.

Umplutura se poate inlocui cu marmelada, branza, etc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise