Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele, apoi zaharul vanilat si praful de copt stins cu apa minerala(sau zeama de lamaie). La sfarsit se adauga faina, astfel incat aluatul sa arate ca o smantana foarte groasa.
Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata, deasupra se aseaza merele(perele) felii. Se lasa la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.
Este gata atunci cand se desprinde de marginile tavii.
In timp ce se coace prajitura, se fierb intr-un litru de sirop(apa cu zahar) 2 plicuri de budinca de vanilie.
Cand e gata prajitura, se scoate, se portioneaza si se pune deasupra budinca de vanilie
Se consuma dupa aproximativ 2 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii