Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de lapte
  • 8-9 linguri de faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • mere taiate felii subtiri.(se pot folosi si pere)

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele, apoi zaharul vanilat si praful de copt stins cu apa minerala(sau zeama de lamaie). La sfarsit se adauga faina, astfel incat aluatul sa arate ca o smantana foarte groasa.

Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata, deasupra se aseaza merele(perele) felii. Se lasa la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.

Este gata atunci cand se desprinde de marginile tavii.

In timp ce se coace prajitura, se fierb intr-un litru de sirop(apa cu zahar) 2 plicuri de budinca de vanilie.

Cand e gata prajitura, se scoate, se portioneaza si se pune deasupra budinca de vanilie

Se consuma dupa aproximativ 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise