Prajitura cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 700 g faina
  • * 250 g unt
  • * 150 g zahar (cui ii plac prajiturile dulci, poate sa puna mai mult)
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * un varf de cutit de sare
  • * 3 oua
  • * 100 ml lapte
  • Umplutura:
  • * 2 - 2,5 kg mere (cantitate in stare necuratata)
  • * 4 linguri de zahar (mai mult sau mai putin in functie de cat de dulci sint merele si cum va place)
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 lingura de coaja rasa de lamaie
  • * scortisoara
  • * cateva linguri de gris

Mod de preparare

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea si faina, apoi am adaugat cele 3 oua intregi si laptele.

Am mixat cu telul pentru aluaturi pana a devenit un aluat omogen.

Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru o ora.

Merele le-am curatat, am ramas cu 1,7 kg in stare curatata si le-am dat pe razatoarea cu gauri mari.

Le-am pus la calit cu 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura coaja rasa de lamaie si scortisoara. Apoi le-am lasat sa se racoreasca.

Aluatul care s-a odihnit aproximativ o ora in frigider l-am impartit in doua si am intins doua foi.

In tava (34x25 cm) am asezat o foaie, am presarat un strat subtire de gris, am pus merele calite si am acoperit cu cealalta foaie de aluat.

Am intepat din loc in loc si am introdus in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40 min.

Am servit prajitura pudrata cu zahar praf.

Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise