Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea si faina, apoi am adaugat cele 3 oua intregi si laptele.
Am mixat cu telul pentru aluaturi pana a devenit un aluat omogen.
Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru o ora.
Merele le-am curatat, am ramas cu 1,7 kg in stare curatata si le-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Le-am pus la calit cu 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura coaja rasa de lamaie si scortisoara. Apoi le-am lasat sa se racoreasca.
Aluatul care s-a odihnit aproximativ o ora in frigider l-am impartit in doua si am intins doua foi.
In tava (34x25 cm) am asezat o foaie, am presarat un strat subtire de gris, am pus merele calite si am acoperit cu cealalta foaie de aluat.
Am intepat din loc in loc si am introdus in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40 min.
Am servit prajitura pudrata cu zahar praf.
Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii