autor:

Maria

» » , , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere

Autor: Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Ingrediente
15 mere, 2 pahare cu zahar, 1/2 pahar ulei, 1 pahar gris, 3 linguri cacao, 2 pahare faina, 2 pliculete praf de copt, 1 zahar vanilat, 2 linguri bors, 1 plicutet scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

18 voturi

Mod de preparare

Curati merele si le razi (mare). Adaugi zaharul, cacaoa si uleiul, amesteci bine si le lasi la rece de la 30 de minute la o ora. Pui apoi praful de copt stins in bors, zaharul vanilat, scortisoara, grisul si faina.

Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei. Lasa prajitura in cuptor in jur de 35 minute. Taie prajitura dupa ce s-a racit putin. Serveste cu nuca de cocos presarata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu mere si trei mirodenii

Prajitura cu mere si trei mirodenii

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere fara oua

Prajitura cu mere fara oua

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Merele se cojesc si se lasa intr-un bol cu apa si 2-3 felii

5 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      E interesant, pui bors peste praful de copt, in loc de lamaie, cred, sau care este rolul lui? Dar ti-a iesit o prajitura frumoasa! E inedit pt mine acest detaliu, dar toata viata invatam.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Nu am facut niciodata vreo prajitura cu bors, dar am sa incerc reteta ta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Cred că e foarte bună!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Foarte buna prajiturica ta Maria!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

18 voturi

Ingrediente

  • 15 mere
  • 2 pahare cu zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar gris
  • 3 linguri cacao
  • 2 pahare faina
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri bors
  • 1 plicutet scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Maria
Prajitura  economica

Prajitura economica

Blatul: Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza.

45 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Torturi
Pastă de peşte cu maioneză

Pastă de peşte cu maioneză

Se amestecă peştele mărunţit cu maioneza, ceapa şi sarea. Se serveşte pe pâine.

23 voturi    19 comentarii
20 min
Salate reci
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat,

20 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicioasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu nuca