autor:

Maria-Luiza

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 450gr.faina, 200gr.zahar, 175gr.unt(margarina Unirea), un ou, un pliculet zahar vanilinat, un pliculet de praf de copt, , Pentru umplutura:, un kg.de mere, 125gr.biscuiti, 50gr.de zahar vanilinat, o jumatate de lingurita de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 2h 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca zaharul cu zaharul vanilinat,apoi se amesteca foarte bine cu oul si untul(margarina).Se adauga faina si praful de copt si se framanta energic.Aluatul obtinut se acopera si se baga la frigider pentru o ora.

Umplutura:
Merele se spala,se curata de codite si de samburi,apoi se taie felii.Peste feliile de mere se adauga zaharul vanilinat,scortisoara si biscuitii zdrobiti.Se amesteca bine.

Din aluatul obtinut mai sus se intind 2 foi.Prima foaie de asaza intr-o tava unsa cu unt,peste ea punandu-se umplutura.Se acopera cu cea de-a doua foaie si se da la cuptor pentru 45 de minute,la foc mic.Se lasa se se raceasca,se taie in forma dorita si se serveste.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Curatam si dam prin razatoare merele. Amestecam merele rase cu 120 gr zahar (poate fi mai mult sau

8 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si gutui

Prajitura cu mere si gutui

Fructele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare mare. Se storc de suc apoi adaugam

11 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Preferata mea!1

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Una din preferatele mele.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450gr.faina
  • 200gr.zahar
  • 175gr.unt(margarina Unirea)
  • un ou
  • un pliculet zahar vanilinat
  • un pliculet de praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • un kg.de mere
  • 125gr.biscuiti
  • 50gr.de zahar vanilinat
  • o jumatate de lingurita de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

126 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

Preferata mea!1

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciuperci cu sos de leurda