Aluatul:
Se amesteca zaharul cu zaharul vanilinat,apoi se amesteca foarte bine cu oul si untul(margarina).Se adauga faina si praful de copt si se framanta energic.Aluatul obtinut se acopera si se baga la frigider pentru o ora.
Umplutura:
Merele se spala,se curata de codite si de samburi,apoi se taie felii.Peste feliile de mere se adauga zaharul vanilinat,scortisoara si biscuitii zdrobiti.Se amesteca bine.
Din aluatul obtinut mai sus se intind 2 foi.Prima foaie de asaza intr-o tava unsa cu unt,peste ea punandu-se umplutura.Se acopera cu cea de-a doua foaie si se da la cuptor pentru 45 de minute,la foc mic.Se lasa se se raceasca,se taie in forma dorita si se serveste.
Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii