Taiati merele in 4, curatati-le de coaja, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati, din nou, fiecare sfert in patru. Puneti pe foc - intr-un vas termorezistent - 50 g unt si dupa ce s-a topit, adaugati feliile de mar, pudrati-le cu 50 g de zahar si cu scortisoara, lasati-le sa se patrunda 6-8 minute, amestecand din timp in timp, si luati-le de pe foc.
Incingeti cuptorul la 180gr., ungeti o forma rotunda (diametrul 24 cm) cu unt si pudrati-o cu zahar.
Amestecati faina, praful de copt si zaharul vanilat.
Frecati bine untul cu zaharul ramas (intr-un castron), pana ce incepe sa se albeasca, adaugati frisca nebatuta (ori smantana) si apoi ouale si faina, alternand cate 1 ou cu o lingura cu faina, batandu-le cu telul.
Turnati jumatate din aluat in forma, puneti deasupra jumatate din mere, continuati cu restul de aluat si terminati cu restul de mere, pe care le apasati, usor, in aluat.
Dati prajitura 50-55 de minute la cuptor, scoateti-o din forma cand s-a mai racit si lasati-o, apoi, sa se raceasca complet, la temperatura camerei.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii