Prajitura cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 mere Golden,
  • 150 g unt,
  • 200 g faina,
  • 200 g zahar,
  • 4 oua,
  • 150 ml frisca nebatuta (smantana dulce),
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 2 lingurite zahar vanilat,
  • 2 lingurite scortisoara pisata.

Mod de preparare

Taiati merele in 4, curatati-le de coaja, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati, din nou, fiecare sfert in patru. Puneti pe foc - intr-un vas termorezistent - 50 g unt si dupa ce s-a topit, adaugati feliile de mar, pudrati-le cu 50 g de zahar si cu scortisoara, lasati-le sa se patrunda 6-8 minute, amestecand din timp in timp, si luati-le de pe foc.

Incingeti cuptorul la 180gr., ungeti o forma rotunda (diametrul 24 cm) cu unt si pudrati-o cu zahar.

Amestecati faina, praful de copt si zaharul vanilat.

Frecati bine untul cu zaharul ramas (intr-un castron), pana ce incepe sa se albeasca, adaugati frisca nebatuta (ori smantana) si apoi ouale si faina, alternand cate 1 ou cu o lingura cu faina, batandu-le cu telul.

Turnati jumatate din aluat in forma, puneti deasupra jumatate din mere, continuati cu restul de aluat si terminati cu restul de mere, pe care le apasati, usor, in aluat.

Dati prajitura 50-55 de minute la cuptor, scoateti-o din forma cand s-a mai racit si lasati-o, apoi, sa se raceasca complet, la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise