Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 mere Golden, , 150 g unt, , 200 g faina, , 200 g zahar, , 4 oua, , 150 ml frisca nebatuta (smantana dulce), , 2 lingurite praf de copt, , 2 lingurite zahar vanilat, , 2 lingurite scortisoara pisata.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 180gr., ungeti o forma rotunda (diametrul 24 cm) cu unt si pudrati-o cu zahar.
Amestecati faina, praful de copt si zaharul vanilat.
Frecati bine untul cu zaharul ramas (intr-un castron), pana ce incepe sa se albeasca, adaugati frisca nebatuta (ori smantana) si apoi ouale si faina, alternand cate 1 ou cu o lingura cu faina, batandu-le cu telul.
Turnati jumatate din aluat in forma, puneti deasupra jumatate din mere, continuati cu restul de aluat si terminati cu restul de mere, pe care le apasati, usor, in aluat.
Dati prajitura 50-55 de minute la cuptor, scoateti-o din forma cand s-a mai racit si lasati-o, apoi, sa se raceasca complet, la temperatura camerei.