Am batut bine albusul, cu un praf de sare, am adaugat galbenusul si apa, batand in continuare; mai apoi am pus si faina, treptat, am mai amestecat un pic dupa care am framantat bine aluatul.
Pe masa de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in strat subtire. Untul frecat cu 2-3 linguri de faina se intinde peste foaie, pe toata suprafata acesteia.
Am pliat foaia, pe lungime, unind marginile la mijloc, dupa care am procedat la fel si pe latime. Am mai pliat odata foaia de aluat, parte peste parte; nu stiu cat de explicita am fost dar o sa pun niste fotografii, care sa exemplifice modul de impaturire.
Am lasat aluatul sa se odihneasca. Intre timp am curatat merele (eu am pus mai mult de 12, cred ca vreo 20, noua ne place sa fie multa umplutura; puteti pune cate doriti, cum la fel, si zaharul il puteti pune dupa gustul vostru) si le-am dat pe razatoare.
Operatiunea de impaturire am repetat-o de doua ori; intre impaturiri aluatul a stat la frigider, cam 20 de minute; aluatul l-am impartit in doua si am intins doua foi.
Merele rase le-am amestecat cu zaharul, grisul si scortisoara; am intins o foaie in tava unsa cu putin ulei, am pus merele si am acoperit cu a doua foaie.
Am copt prajitura cam 45 de minute (depinde de cuptorul fiecareia); dupa ce am scos-o din cuptor am taiat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.
Cat dureaza exact prepararea prajiturii nu stiu sa va spun, nu m-am uitat la ceas, voi trece cu aproximatie acest timp; totusi aveti de asteptat pana sa gustati produsul final, dar merita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii