Prajitura cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 1 ou, 120 ml apa, cca 450 g faina, un praf de sare, 1 pachet de unt - pentru foi;
  • 12 mere (eu am pus mai multe, pentru a obtine un strat gros de umplutura), 3 linguri gris, 3 linguri zahar, scortisoara - pentru umplutura.

Mod de preparare

Am batut bine albusul, cu un praf de sare, am adaugat galbenusul si apa, batand in continuare; mai apoi am pus si faina, treptat, am mai amestecat un pic dupa care am framantat bine aluatul.

Pe masa de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in strat subtire. Untul frecat cu 2-3 linguri de faina se intinde peste foaie, pe toata suprafata acesteia.

Am pliat foaia, pe lungime, unind marginile la mijloc, dupa care am procedat la fel si pe latime. Am mai pliat odata foaia de aluat, parte peste parte; nu stiu cat de explicita am fost dar o sa pun niste fotografii, care sa exemplifice modul de impaturire.

Am lasat aluatul sa se odihneasca. Intre timp am curatat merele (eu am pus mai mult de 12, cred ca vreo 20, noua ne place sa fie multa umplutura; puteti pune cate doriti, cum la fel, si zaharul il puteti pune dupa gustul vostru) si le-am dat pe razatoare.

Operatiunea de impaturire am repetat-o de doua ori; intre impaturiri aluatul a stat la frigider, cam 20 de minute; aluatul l-am impartit in doua si am intins doua foi.

Merele rase le-am amestecat cu zaharul, grisul si scortisoara; am intins o foaie in tava unsa cu putin ulei, am pus merele si am acoperit cu a doua foaie.

Am copt prajitura cam 45 de minute (depinde de cuptorul fiecareia); dupa ce am scos-o din cuptor am taiat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.

Cat dureaza exact prepararea prajiturii nu stiu sa va spun, nu m-am uitat la ceas, voi trece cu aproximatie acest timp; totusi aveti de asteptat pana sa gustati produsul final, dar merita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise