autor:

Alexandrina

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Ingrediente
1 ou, 120 ml apa, cca 450 g faina, un praf de sare, 1 pachet de unt - pentru foi, 12 mere (eu am pus mai multe, pentru a obtine un strat gros de umplutura), 3 linguri gris, 3 linguri zahar, scortisoara - pentru umplutura.

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Am batut bine albusul, cu un praf de sare, am adaugat galbenusul si apa, batand in continuare; mai apoi am pus si faina, treptat, am mai amestecat un pic dupa care am framantat bine aluatul.
Pe masa de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in strat subtire. Untul frecat cu 2-3 linguri de faina se intinde peste foaie, pe toata suprafata acesteia.
Am pliat foaia, pe lungime, unind marginile la mijloc, dupa care am procedat la fel si pe latime. Am mai pliat odata foaia de aluat, parte peste parte; nu stiu cat de explicita am fost dar o sa pun niste fotografii, care sa exemplifice modul de impaturire.
Am lasat aluatul sa se odihneasca. Intre timp am curatat merele (eu am pus mai mult de 12, cred ca vreo 20, noua ne place sa fie multa umplutura; puteti pune cate doriti, cum la fel, si zaharul il puteti pune dupa gustul vostru) si le-am dat pe razatoare.
Operatiunea de impaturire am repetat-o de doua ori; intre impaturiri aluatul a stat la frigider, cam 20 de minute; aluatul l-am impartit in doua si am intins doua foi.
Merele rase le-am amestecat cu zaharul, grisul si scortisoara; am intins o foaie in tava unsa cu putin ulei, am pus merele si am acoperit cu a doua foaie.
Am copt prajitura cam 45 de minute (depinde de cuptorul fiecareia); dupa ce am scos-o din cuptor am taiat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.
Cat dureaza exact prepararea prajiturii nu stiu sa va spun, nu m-am uitat la ceas, voi trece cu aproximatie acest timp; totusi aveti de asteptat pana sa gustati produsul final, dar merita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 10 minute, apoi adaugam zaharul

32 voturi    18 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura frageda cu mere si dovleac

Prajitura frageda cu mere si dovleac

1. Facem un aluat fraged din ingredientele enumerate mai sus. Daca credeti ca este prea moale aluatul

20 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Superb arata.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Arata grozav...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Multumesc mult pentru aprecieri! Adevarul e ca imi place mult mai mult sa framant eu un aluat decat sa-l cumpar; dar si cumpar, daca timpul nu-mi permite sa ma "joc" prin bucatarie :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte aspectuoasa

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      este aluatul frantuzesc si te felicit ca l-ai preparat pentru iedutele tale !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Delicios de buna......................

    • Fara foto

      lia , 29 noiembrie 2009

      Cu siguranta este o prajitura delicioasa, felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Foarte frumoasa, Alexandrina.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Tot ce este cu mere este bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 120 ml apa
  • cca 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1 pachet de unt - pentru foi
  • 12 mere (eu am pus mai multe
  • pentru a obtine un strat gros de umplutura)
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara - pentru umplutura.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Superb arata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Candy Chocolate Muffins