autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
6 oua, o cana cu zahar, o cana si jumatate cu faina, 6 linguri ulei, 4 linguri apa minerala, un praf sare, 1 plic praf de copt care se va dizolva in putina zeama de lamaie sau putin otet de mere, putina margarina Rama pentru uns tava, scortisoara dupa gust, 5 - 6 mere potrivite ca marime

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat bine, se adauga apa minerala, sarea, uleiul, faina si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie sau otet de mere. In compozitia obtinuta se adauga merele taiate marunt (fara coaja), se amesteca usor,se adauga si scortisoara dupa gust.Deasupra se presara stafide dupa preferinta fiecaruia. Tava se unge bine cu margarina Rama si se toarna compozitia.Cuptorul trebuie sa fie preincalzit cca 15 min. Pentru a vedea daca este gata, se inteapa prajitura cu o scobitoare - cand iese scobitoarea curata, atunci este gata prajitura. Se taie dupa ce s-a racit, se presara deasupra nuca de cocos sau se serveste simpla.
Este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se

15 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 7 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Va multumesc mult....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Vali cata dreptate ai cand spui: "...Este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat..." Bravo tie pentru reteta !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Arata senzational! Sigur e foarte buna...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Delicioasa si de sezon. Aroma de scortisoara aduce sarbatorile de iarna in casa. MMm ce buna trebuie sa fie prajitura ta Vali!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana si jumatate cu faina
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt care se va dizolva in putina zeama de lamaie sau putin otet de mere
  • putina margarina Rama pentru uns tava
  • scortisoara dupa gust
  • 5 - 6 mere potrivite ca marime

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta dobrogeana cu dovleac