Se dizolva drojdia in 250 ml lapte cald. Se pune faina intr-un castron, se adauga 75 g de zahar, sare, 1 ou, 75 g unt incalzit, coaja de lamaie si - la sfarsit - laptele cu drojdie si se framanta un aluat neted. Se acopera cu un stergar si se lasa sa dospeasca 30 de minute.
Se taie merele spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca smantana cu 50 ml de lapte, 75 g de zahar, praful de budinca si 1 ou.
Se mai framanta o data aluatul, se intinde in tava, se toarna peste el crema de smantana si se aseaza deasupra spalturile de mar, peste care se presara bucatele de unt.
Se coace prajitura, circa 30 de minute, in cuptorul incins la 200gr. si se presara cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii