autor:

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o tava): 300 ml lapte, , 1 cubulet drojdie, , 100 g unt, , 500 g faina, , 150 g zahar, , 1 priza sare, , 2 oua, , zeama si coaja rasa de la o lamaie, , 1,5 kg mere acrisoare, , 250 g smantana, , 1 pachet praf de budinca (vanilie), , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 250 ml lapte cald. Se pune faina intr-un castron, se adauga 75 g de zahar, sare, 1 ou, 75 g unt incalzit, coaja de lamaie si - la sfarsit - laptele cu drojdie si se framanta un aluat neted. Se acopera cu un stergar si se lasa sa dospeasca 30 de minute.
Se taie merele spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca smantana cu 50 ml de lapte, 75 g de zahar, praful de budinca si 1 ou.
Se mai framanta o data aluatul, se intinde in tava, se toarna peste el crema de smantana si se aseaza deasupra spalturile de mar, peste care se presara bucatele de unt.
Se coace prajitura, circa 30 de minute, in cuptorul incins la 200gr. si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se

15 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o tava): 300 ml lapte
  • 1 cubulet drojdie
  • 100 g unt
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 priza sare
  • 2 oua
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 1,5 kg mere acrisoare
  • 250 g smantana
  • 1 pachet praf de budinca (vanilie)
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kremschnitt