Prajitura cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o tava): 300 ml lapte,
  • 1 cubulet drojdie,
  • 100 g unt,
  • 500 g faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 priza sare,
  • 2 oua,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie,
  • 1,5 kg mere acrisoare,
  • 250 g smantana,
  • 1 pachet praf de budinca (vanilie),
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 250 ml lapte cald. Se pune faina intr-un castron, se adauga 75 g de zahar, sare, 1 ou, 75 g unt incalzit, coaja de lamaie si - la sfarsit - laptele cu drojdie si se framanta un aluat neted. Se acopera cu un stergar si se lasa sa dospeasca 30 de minute.

Se taie merele spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca smantana cu 50 ml de lapte, 75 g de zahar, praful de budinca si 1 ou.

Se mai framanta o data aluatul, se intinde in tava, se toarna peste el crema de smantana si se aseaza deasupra spalturile de mar, peste care se presara bucatele de unt.

Se coace prajitura, circa 30 de minute, in cuptorul incins la 200gr. si se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc