autor:

Daniela

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Ingrediente
Pentru foi :3 oua, 11 linguri de ulei, 11 linguri de zahar, 11 linguri de lapte, 400 g faina alba superioara si 1 pliculet cu amoniu de la Dr. Oetker, stins cu o lingurita de otet, Pentru umplutura, avem nevoie de 2 kg de mere rosii si zemoase, 200 g zahar, 5 linguri de gris, o cana de apa si scortisoara macinata

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

28 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca , se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe fundul unei tavi sau intr-o tava cu perete de max. 1 cm inaltime. Tava se unge generos cu ulei si se intinde aluatul cu mina pentru ca este destul de moale. Timpul de coacere este de 5 minute pentru fiecare foaie iar dupa ce s-a copt, se desprinde de tava cu ajutorul unui cutit lung si lat si se lasa foaia sa alunece pe platou.

Merele curatate si rase se amesteca cu zaharul, scortisoara si apa si se pun la foc pentru 10 minute dupa care se adauga grisul in ploaie, se amesteca bine si se da deoparte.

Constructia prajiturii este foarte simpla: peste prima foaie se desarta jumatate din cantitatea de mere (umplutura se pune fierbinte intre foi) , se aseaza iar o foaie, se apasa putin, se desarta cealalta jumatate din cantitatea de mere si se pune ultima foaie.

Se preseaza putin si se pudreaza . Prajitura trebuie sa stea cel putin 8 ore ca sa se fragezeasca foile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si branza

Prajitura cu mere si branza

Intr-un castron marisor se amesteca faina, zaharul pudra, zaharul vanilinat, oualele si praful de

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • raluka

    raluka (Chef de cuisine):

    Am pregatait si eu aseara reteta ta.Pana la urma nu am mai injumatatit cantitatile,am facut-o exat cum ai scris-o tu;numai ca aluatul meu mi-a cerut 600gr de faina si bineinteles a trebuit sa mai pun zahar,amoniac...de ce....nu stiu.In fine... pana la urma am terminat-o;(sincera sa fiu,din cauza aluatului nu prea mi-a placut)asta e...poate altadata.Oricum,pozele retetei tale sun OK.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Yasmina Gutoaia , 09 martie 2014

    prajitura ce mere este in todeauna specialitate casei foarte buna..

  • Fara foto

    Etelka Bartosu , 07 februarie 2014

    dar merge si cu praf de copt

  • Fara foto

    Panaite Gianina Mihaela , 04 februarie 2014

    Alexandra caleniuc :*

    • Fara foto

      Ileana Luminita Dumitru , 25 noiembrie 2013

      Suuuper , dar merge si cu praf de copt in loc de amoniu.

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

      Raluka, sigur iese buna !

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Daca injumatatesc cantitatile crezi ca o sa-mi iasa la fel de buna?

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Sidy, o bucatica nu a omorit pe nimeni asa ca eu iti dau voie sau mai bine zis iti dau dezlegare !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Waw mama ce bunatate ai facut soroooooo..... Si eu sunt la dieta iar in nari numai mere si scortisoara simt !

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Multumesc pentru stelute, este intr-adevar tare buna !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Foarte buna si aspectuoasa.Felicitari pentru prezentare.

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      O bunatate Daniela!! si cum merele nu lipses din casa niciodata sigur am sa o incerc.5***** de la mine ,bravooo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi :3 oua
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de zahar
  • 11 linguri de lapte
  • 400 g faina alba superioara si 1 pliculet cu amoniu de la Dr. Oetker
  • stins cu o lingurita de otet
  • Pentru umplutura
  • avem nevoie de 2 kg de mere rosii si zemoase
  • 200 g zahar
  • 5 linguri de gris
  • o cana de apa si scortisoara macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Daniela (Chef de cuisine)

Raluka, sigur iese buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Brownies din ciocolata cu lapte