Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare.
Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte) si scortisoara (dupa preferinte).
Le-am lasat aprox. 7-10min sa ''fiarba''.
Se lasa sa se racoreasca, si se adauga 3-4 linguri de pesmet pentru a absoarbe umezeala si a evita ''cruzirea'' aluatului de langa compozitia de mere. Aceasta ultima ''operatiune'' nu e obligatorie.
Separat se amesteca ouale cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa, se adauga restul ingredientelor (uleiul, laptele, praful de copt,zaharul vanilat si esente- dupa preferinte).
Se adauga faina pana obtinem o compozitie mai goasa decat o smantana consistenta...eu am folosit aprox.20 de linguri cu varf.
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt, turnam 3/4 din compozitie, peste punem merele si apoi restul de compozitie.
Se lasa la cuptor aprox. 35-40min, la 180 grade, pana devine aurie deasupra

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii