autor:

Diana

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2012

Ingrediente
- 1kg de mere, - 1 cana de zahar + 100gr pentru mere, - 1 cana de lapte, - 3 oua, - 100ml ulei, - 1 plic praf de copt, - 1 plic zahar vanilat, - scortisoara, - faina (aprox. 20 linguri cu varf), - 3-4 linguri pesmet pentru merele calite (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare.

Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte) si scortisoara (dupa preferinte).



Le-am lasat aprox. 7-10min sa ''fiarba''.



Se lasa sa se racoreasca, si se adauga 3-4 linguri de pesmet pentru a absoarbe umezeala si a evita ''cruzirea'' aluatului de langa compozitia de mere. Aceasta ultima ''operatiune'' nu e obligatorie.



Separat se amesteca ouale cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa, se adauga restul ingredientelor (uleiul, laptele, praful de copt,zaharul vanilat si esente- dupa preferinte).

Se adauga faina pana obtinem o compozitie mai goasa decat o smantana consistenta...eu am folosit aprox.20 de linguri cu varf.



Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt, turnam 3/4 din compozitie, peste punem merele si apoi restul de compozitie.



Se lasa la cuptor aprox. 35-40min, la 180 grade, pana devine aurie deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu gem de mere si biscuiti

Prajitura cu gem de mere si biscuiti

Se zdrobesc biscutii si se asaza pe fundul tavii, se pune gemul de mere peste biscuiti. Se separa

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Ava Valim , 21 mai 2015

    http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/prajitura-cu-merecrema-de-zahar-ars-si.html

  • Fara foto

    cris , 21 mai 2015

    o reteta minunata,http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/prajitura-cu-merecrema-de-zahar-ars-si.html

  • Fara foto

    Sa mori tu , 04 septembrie 2014

    (Y)

    • Fara foto

      Eva Edith Ludwig , 31 martie 2014

      cit de mare trebuie sa fie cana?

    • Fara foto

      Anisoara Hera , 15 ianuarie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      PAULA , 08 decembrie 2013

      si eu o fac tot asa e foarte buna ,dar aici in zona mea i se spune PRAJITURA VARSATA

    • Diana

      Diana (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Felicia, probabil tu faci alta reteta... Asta e o prajitura/placinta fara foi...compozitia aluatului e asemanatoare (ca si consistenta in stare cruda) cu cea de chec...e mai mult lichida; prin urmare, nu ai ce sa ungi...poate doar tava.. ;)

    • Fara foto

      felicia , 27 noiembrie 2013

      si eu fac placinta asa,numai ca ung foaia intinsa cu ulei.iese mai crocanta.

    • Aurelia_Mircescu

      Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      Am facut-o acum ceva vreme, o bunatate, intr-adevar

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Hmmm, ce bunatate!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Un pandispan cu multe mere la miloc (calite cu scortisoara) si multa frisca deasupra ,asa era prajitura copilariei mele ...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Reteta asta o cunosc din copilarie:) exact asa ne face-a si mama prajitura cu mere...un deliciu !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • - 1kg de mere
  • - 1 cana de zahar + 100gr pentru mere
  • - 1 cana de lapte
  • - 3 oua
  • - 100ml ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - scortisoara
  • - faina (aprox. 20 linguri cu varf)
  • - 3-4 linguri pesmet pentru merele calite (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Diana
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanila, esenta de rom si mirodeniile. Intr-o tava

51 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofii se curata si se pun la fiert cu, condimente (sare, piper, rozmarin) dupa gust. Cand au fiert

9 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Puiul se taie cubulete si se caleste in unt/margarina aprox 20min. Se adauga ciupercile si condimentele,

9 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

cris

o reteta minunata,http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/prajitura-cu-merecrema-de-zahar-ars-si.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Decor Briose Iepurasi