Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se lasa de-o parte.
Pt.aluat,cu mixerul,se mesteca,bine ouale,intregi cu zaharul (se poate si manual,cu telul),se pun aromele,uleiul(mixind tot timpul),bicarbonatul(dizolvat in putin otet),apoi faina,cernuta.Dupa ce se pune faina,se mesteca manual.
Intr-o tava,mare(eu folosesc o tava rotunda,cu circumferinta de 38 cm),tapetata,se pune cca jumatate din aluat.Se pune apoi umplutura(mere,zahar….),uniform.Apoi,cea de-a doua jumatate de aluat.Daca nu e f.netezita,nu-i nimic.La caldura(in cuptor),se netezeste singura.Deasupra,sepresara,cu mina,nucile.
Tava,se da la cuptorul preincalzit,la foc slab,cca o ora.
Dupa aceea,se lasa la racit si se taie in dreptunghiuri de cca 5/2,5 cm.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii