Ingrediente
Aluat, , -450 g faina, -350 g zahar, -6 oua, -200 ml ulei, -1 lingurita rasa bicarbonate, -arome(vanilie,coaja de lamiie), , Umplutura, , -500-600 g mere, -100 g zahar, -2 linguri unt topit,rece, -1 ligurita,rasa scortisoara, -2-3 linguri gris, , Pt.decor, , -o mina-doua nuci tocate(nu macinate)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
4 voturi
Mod de preparare
Pt.aluat,cu mixerul,se mesteca,bine ouale,intregi cu zaharul (se poate si manual,cu telul),se pun aromele,uleiul(mixind tot timpul),bicarbonatul(dizolvat in putin otet),apoi faina,cernuta.Dupa ce se pune faina,se mesteca manual.
Intr-o tava,mare(eu folosesc o tava rotunda,cu circumferinta de 38 cm),tapetata,se pune cca jumatate din aluat.Se pune apoi umplutura(mere,zahar….),uniform.Apoi,cea de-a doua jumatate de aluat.Daca nu e f.netezita,nu-i nimic.La caldura(in cuptor),se netezeste singura.Deasupra,sepresara,cu mina,nucile.
Tava,se da la cuptorul preincalzit,la foc slab,cca o ora.
Dupa aceea,se lasa la racit si se taie in dreptunghiuri de cca 5/2,5 cm.