Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se lasa de-o parte.
Pt.aluat,cu mixerul,se mesteca,bine ouale,intregi cu zaharul (se poate si manual,cu telul),se pun aromele,uleiul(mixind tot timpul),bicarbonatul(dizolvat in putin otet),apoi faina,cernuta.Dupa ce se pune faina,se mesteca manual.
Intr-o tava,mare(eu folosesc o tava rotunda,cu circumferinta de 38 cm),tapetata,se pune cca jumatate din aluat.Se pune apoi umplutura(mere,zahar….),uniform.Apoi,cea de-a doua jumatate de aluat.Daca nu e f.netezita,nu-i nimic.La caldura(in cuptor),se netezeste singura.Deasupra,sepresara,cu mina,nucile.
Tava,se da la cuptorul preincalzit,la foc slab,cca o ora.
Dupa aceea,se lasa la racit si se taie in dreptunghiuri de cca 5/2,5 cm.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii