Ingrediente
2 kg mere curatate si razuite, , o mana stafide, , 4 linguri zahar, , 2 lingurite scortisoara, , 1 lingura cu varf gris, , Blat:, , 500 gr faina, , un praf de sare, , 3 linguri mari cu untura, , 5 linguri smantana, , 4 linguri zahar, , 2 oua mari, , coaja razuita de la 1 lamaie, , 1/2 plic praf de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
35 voturi
Mod de preparare
Intre timp, intr-un bol, punem faina cu praful de copt, un praf de sare, untura,smantana,zaharul,ouale,coaja de lamaie si framantam pana se formeaza un aluat moale dar destul de dens pentru a putea fi intins in foi.Eu am folosit robotul de bucatarie si l-am lasat la framantat 5 minute. Cu mana trebuie lucrat mai repede deoarece se topeste untura.
Cand aluatul este gata, il impartim in 2, pe o suprafata pudrata cu faina intindem cele 2 foi la dimensiunea tavii de copt (eu am folosit una de 35/25 cm).In tava de copt punem hartie cerata, apoi prima foaie,o intepam pe alocuri cu furculita ,peste ea amestecul de mere iar la urma cealalta foaie(intepam din nou cu furculita).
Coacem 5 minute la 220 grade apoi dam la 180 grade timp de 35-40 min sau pana cand devine aurie.Lasam sa se raceasca,presaram zahar pudra si servim! Pofta buna!
Luminita Serbov , 24 februarie 2015
A iesit foarte buna
Sanda_Bura (Bucatar) , 24 ianuarie 2015
Am facuto e foarte una si frageda, multumim pentru reteta!!!
Aura_Cristea (Bucatar) , 27 decembrie 2014
Maine o incerc si eu....
, 28 martie 2014
Nu stiam de ce nu sunt asemanatoare pozele ... :) se vede provenienta oualor din cele doua prajituri
Nicolae Aneta , 13 februarie 2014
Nu stiam de ce nu sunt asemanatoare pozele ... :) se vede provenienta oualor din cele doua prajituri
Luci Aurica Sintescu , 11 februarie 2014
foarte buna! ..
Luckycake (Chef de cuisine) , 06 februarie 2014
arata foarte bine :)
Mirela_Vecerdea (Chef de cuisine) , 03 februarie 2014
super buna....mai devreme am facut si eu....dar am inlocuit untura cu unt si smantana cu iaurt si a iesit o minunatie
Nicolescu Elena , 01 februarie 2014
VA ROG raspundeti-mi pe adresa:nicolescuelena@yahoo.com Multumesc,Elena Nicolescu
Nicolescu Elena , 01 februarie 2014
;CU SCUZELE DE RIGOARE;INTREB:SE POATE INLOCUI UNTURA CU UNT SAU MARGARINA BECEL?
Luckycake (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2014
La inceput trebuie dat focul mai tare , apoi depinde si de cuptor ,la cel electric poti seta sa coaca de sus si de jos , la cel cu gaz poate mai trebuie lasata 5 - 10 minute
elena (Maestru bucatar) , 28 ianuarie 2014
Mie nu mi-a iesit aurie deasupra, oare de ce?
Adrian Neacsu , 28 ianuarie 2014
buono.....
Etelka_Bartosu (Bucatar) , 27 ianuarie 2014
mine fac sieu
Luckycake (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014
Ma bucur ca ti-a placut :)
Turcu Loredana , 25 ianuarie 2014
am facut-o astazi e foarte frageda si gustoasa