Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 10 minute, apoi adaugam zaharul si scortisoara pana cand merele sunt moi.Adaugam grisul si lasam sa se raceasca.
Intre timp, intr-un bol, punem faina cu praful de copt, un praf de sare, untura,smantana,zaharul,ouale,coaja de lamaie si framantam pana se formeaza un aluat moale dar destul de dens pentru a putea fi intins in foi.Eu am folosit robotul de bucatarie si l-am lasat la framantat 5 minute. Cu mana trebuie lucrat mai repede deoarece se topeste untura.
Cand aluatul este gata, il impartim in 2, pe o suprafata pudrata cu faina intindem cele 2 foi la dimensiunea tavii de copt (eu am folosit una de 35/25 cm).In tava de copt punem hartie cerata, apoi prima foaie,o intepam pe alocuri cu furculita ,peste ea amestecul de mere iar la urma cealalta foaie(intepam din nou cu furculita).
Coacem 5 minute la 220 grade apoi dam la 180 grade timp de 35-40 min sau pana cand devine aurie.Lasam sa se raceasca,presaram zahar pudra si servim! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii