Prajitura cu mere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 2 kg mere curatate si razuite
  • o mana stafide
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingura cu varf gris
  • Blat:
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 3 linguri mari cu untura
  • 5 linguri smantana
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua mari
  • coaja razuita de la 1 lamaie
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 10 minute, apoi adaugam zaharul si scortisoara pana cand merele sunt moi.Adaugam grisul si lasam sa se raceasca.

Intre timp, intr-un bol, punem faina cu praful de copt, un praf de sare, untura,smantana,zaharul,ouale,coaja de lamaie si framantam pana se formeaza un aluat moale dar destul de dens pentru a putea fi intins in foi.Eu am folosit robotul de bucatarie si l-am lasat la framantat 5 minute. Cu mana trebuie lucrat mai repede deoarece se topeste untura.

Cand aluatul este gata, il impartim in 2, pe o suprafata pudrata cu faina intindem cele 2 foi la dimensiunea tavii de copt (eu am folosit una de 35/25 cm).In tava de copt punem hartie cerata, apoi prima foaie,o intepam pe alocuri cu furculita ,peste ea amestecul de mere iar la urma cealalta foaie(intepam din nou cu furculita).

Coacem 5 minute la 220 grade apoi dam la 180 grade timp de 35-40 min sau pana cand devine aurie.Lasam sa se raceasca,presaram zahar pudra si servim! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise