Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 10 linguri de ulei, 10 linguri de zahar, 10 linguri de lapte (sau de apa minerala), un ou, 500 gr de faina, un pliculet praf de copt, un varf de cutit de sare, arome: coaja rasa de lamaie, zahar vanilat
  • Pentru umplutura: 1 kg de mere, zahar dupa gust si scortisoara

Mod de preparare

Intr-un castron se pune uleiul, zaharul, oul, laptele, sarea si aromele care amesteca bine pana la topirea zaharului, faina se pune usor cu lingura amestecand in acest timp pentru a se incorpora in compozitie. Pana cand aluatul este gata de framantat pe masa de lucru, in prealabil cu o ploaie de faina pt a nu se lipi. Coca nu trebuie sa fie nici moale cat sa se lipeasca de maini, dar nici tare. Se impart in 2 bucati.

Intre timp spalati merele, le curatati, le dati pe razatoare si le puneti la calit cu zahar si scortisoara dupa gust. Am folosit mere golden pentru a nu nevoita sa pun prea mult zahar in compozitie.

Tava se unge cu unt si apoi usor se tapeteaza cu faina. Prima foaie o puneti in tava, o intepati usor cu furculita pentru a evita de a iesi basicute si o lasati in cuptorul incins pentru circa 5-6 minute pentru a capata o culoare alba. Am pus merele calite peste foaie si deasuprea lor am revenit cu a doua si am repetat operatia cu intepatul aluatului.

Am bagat-o in cuptor pentru 40-45 minute.

Dimensiunea tavii a fost de 32/23.

La final, cand o scoateti din cuptor, prajitura se portioneaza egal si se consuma rece, dupa ce ati trecut cu o ploaie de zahar pudra peste ea. A se evita sa taiati prajitura cand este rece, deoarece se va crapa !

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise