Intr-un castron se pune uleiul, zaharul, oul, laptele, sarea si aromele care amesteca bine pana la topirea zaharului, faina se pune usor cu lingura amestecand in acest timp pentru a se incorpora in compozitie. Pana cand aluatul este gata de framantat pe masa de lucru, in prealabil cu o ploaie de faina pt a nu se lipi. Coca nu trebuie sa fie nici moale cat sa se lipeasca de maini, dar nici tare. Se impart in 2 bucati.
Intre timp spalati merele, le curatati, le dati pe razatoare si le puneti la calit cu zahar si scortisoara dupa gust. Am folosit mere golden pentru a nu nevoita sa pun prea mult zahar in compozitie.
Tava se unge cu unt si apoi usor se tapeteaza cu faina. Prima foaie o puneti in tava, o intepati usor cu furculita pentru a evita de a iesi basicute si o lasati in cuptorul incins pentru circa 5-6 minute pentru a capata o culoare alba. Am pus merele calite peste foaie si deasuprea lor am revenit cu a doua si am repetat operatia cu intepatul aluatului.
Am bagat-o in cuptor pentru 40-45 minute.
Dimensiunea tavii a fost de 32/23.
La final, cand o scoateti din cuptor, prajitura se portioneaza egal si se consuma rece, dupa ce ati trecut cu o ploaie de zahar pudra peste ea. A se evita sa taiati prajitura cand este rece, deoarece se va crapa !
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii