autor:

Mihaela Kitchen

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
10 linguri de ulei, 10 linguri de zahar, 10 linguri de lapte (sau de apa minerala), un ou, 500 gr de faina, un pliculet praf de copt, un varf de cutit de sare, arome: coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, Pentru umplutura: 1 kg de mere, zahar dupa gust si scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pune uleiul, zaharul, oul, laptele, sarea si aromele care amesteca bine pana la topirea zaharului, faina se pune usor cu lingura amestecand in acest timp pentru a se incorpora in compozitie. Pana cand aluatul este gata de framantat pe masa de lucru, in prealabil cu o ploaie de faina pt a nu se lipi. Coca nu trebuie sa fie nici moale cat sa se lipeasca de maini, dar nici tare. Se impart in 2 bucati.



Intre timp spalati merele, le curatati, le dati pe razatoare si le puneti la calit cu zahar si scortisoara dupa gust. Am folosit mere golden pentru a nu nevoita sa pun prea mult zahar in compozitie.



Tava se unge cu unt si apoi usor se tapeteaza cu faina. Prima foaie o puneti in tava, o intepati usor cu furculita pentru a evita de a iesi basicute si o lasati in cuptorul incins pentru circa 5-6 minute pentru a capata o culoare alba. Am pus merele calite peste foaie si deasuprea lor am revenit cu a doua si am repetat operatia cu intepatul aluatului.



Am bagat-o in cuptor pentru 40-45 minute.



Dimensiunea tavii a fost de 32/23.



La final, cand o scoateti din cuptor, prajitura se portioneaza egal si se consuma rece, dupa ce ati trecut cu o ploaie de zahar pudra peste ea. A se evita sa taiati prajitura cand este rece, deoarece se va crapa !



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com Eu am facut blat de tort! Se

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci

Punem in bol-ul mixerului, margarina (la temperature camerei), cu zaharul si mixam pana isi dubleaza

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de lapte (sau de apa minerala)
  • un ou
  • 500 gr de faina
  • un pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • arome: coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura: 1 kg de mere
  • zahar dupa gust si scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

12 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu albusuri