autor:

Andreea Rus

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
1,5 - 2 kg mere, 100 g biscuiti simpli, zahar, scortisoara, 5 oua, faina, praf de copt, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Mai intai se razalesc merele, dupa care se amesteca cu zaharul, scortisoara (dupa gust) si biscuitii care se maruntesc in robot. Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se lasa la cuptor aproximativ 15 minute. Intre timp se prepara blatul.



Se mixeaza ouale cu 10 linguri zahar, zahar vanilat, apoi se adauga treptat 10 linguri de faina, iar la final praful de copt. Toata compozitia se adauga in tava peste mere si se lasa la copt 25-30 de minute. Cand este gata, prajitura se rastoarna si se presara zahar pudra. Este un deliciu! O prajitura cu mere delicioasa, pufoasa si usor de preparat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de Craciun cu mere

Prajitura de Craciun cu mere

Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu

49 voturi    6 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si nuca

Prajitura cu mere si nuca

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina.

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Pana , 11 ianuarie 2016

    Ce temperatura trebuie sa aiba cuptorul?

  • Andreea Rus

    Andreea Rus (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2014

    Mitrita Radulescu, daca citeai cu atentie gaseai !Se mixeaza ouale cu 10 linguri zahar, zahar vanilat, apoi se adauga treptat 10 linguri de faina, iar la final praful de copt. Toata compozitia se adauga in tava peste mere si se lasa la copt 25-30 de minute

  • Fara foto

    Mitrita Radulescu , 14 decembrie 2014

    Daca scriai si cum faci pandispanul.. din cate oua.. etc. ar fi fost si mai buna. Asa ca, te rog, completeaza.

    • Fara foto

      Angela Durdoi , 17 august 2014

      SE rad merele,sr pune zahar dupa gust si se calesc...se iau de pe foc,se adauga scortisoara,cat,,dupa gust.....cuptor incins......tava unsa cu unt ,unsa mai serios.....se pun biscuitii zdrobiti...stratul de biscuit sa fie grosut,peste biscuit se pun merele rase ,peste mere se pune aluatul de pandispan.....la cuptor,se incearca cu scobitoarea....gata fiind,se rastoarna....eu nu mai pun zahar pudra , sunt biscuitii pudra,,,dupa plac ,cum vreti.....

    • Fara foto

      daniela , 16 august 2014

      arata bine

    • Fara foto

      Ioana Finichi , 16 august 2014

      de ce nu ai scris cit se pune in compozitie zaharul si faina

    • Fara foto

      Carmen Prejban , 13 august 2014

      bunica imi facea cand mergeam la tara si era super buna

    • Fara foto

      , 08 august 2014

      Interesanta reteta ... cu siguranta o voi testa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1,5 - 2 kg mere
  • 100 g biscuiti simpli
  • zahar
  • scortisoara
  • 5 oua
  • faina
  • praf de copt
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Rus
Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate

Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina

13 voturi    4 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Andreea Rus (Chef de cuisine)

Mitrita Radulescu, daca citeai cu atentie gaseai !Se mixeaza ouale cu 10 linguri zahar, zahar vanilat, apoi se adauga treptat 10 linguri de faina, iar la final praful de copt. Toata compozitia se adauga in tava peste mere si se lasa la copt 25-30 de minute

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Manix sau Tavalita