autor:

Andreea Rus

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
1,5 - 2 kg mere, 100 g biscuiti simpli, zahar, scortisoara, 5 oua, faina, praf de copt, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Mai intai se razalesc merele, dupa care se amesteca cu zaharul, scortisoara (dupa gust) si biscuitii care se maruntesc in robot. Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se lasa la cuptor aproximativ 15 minute. Intre timp se prepara blatul.



Se mixeaza ouale cu 10 linguri zahar, zahar vanilat, apoi se adauga treptat 10 linguri de faina, iar la final praful de copt. Toata compozitia se adauga in tava peste mere si se lasa la copt 25-30 de minute. Cand este gata, prajitura se rastoarna si se presara zahar pudra. Este un deliciu! O prajitura cu mere delicioasa, pufoasa si usor de preparat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

merele se dau pe razatoarea mare,se amesteca cu zahar dupa gust si scortisoara si se calesc pana

10 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere si zaharina

Prajitura cu mere si zaharina

Cureti merele de coaja si le razi. Le pui pe foc sa se inabuse cu o lingura de apa si putina scortisoara. Cand

1 vot    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Pana , 11 ianuarie 2016

    Ce temperatura trebuie sa aiba cuptorul?

  • Andreea Rus

    Andreea Rus (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2014

    Mitrita Radulescu, daca citeai cu atentie gaseai !Se mixeaza ouale cu 10 linguri zahar, zahar vanilat, apoi se adauga treptat 10 linguri de faina, iar la final praful de copt. Toata compozitia se adauga in tava peste mere si se lasa la copt 25-30 de minute

  • Fara foto

    Mitrita Radulescu , 14 decembrie 2014

    Daca scriai si cum faci pandispanul.. din cate oua.. etc. ar fi fost si mai buna. Asa ca, te rog, completeaza.

    • Fara foto

      Angela Durdoi , 17 august 2014

      SE rad merele,sr pune zahar dupa gust si se calesc...se iau de pe foc,se adauga scortisoara,cat,,dupa gust.....cuptor incins......tava unsa cu unt ,unsa mai serios.....se pun biscuitii zdrobiti...stratul de biscuit sa fie grosut,peste biscuit se pun merele rase ,peste mere se pune aluatul de pandispan.....la cuptor,se incearca cu scobitoarea....gata fiind,se rastoarna....eu nu mai pun zahar pudra , sunt biscuitii pudra,,,dupa plac ,cum vreti.....

    • Fara foto

      daniela , 16 august 2014

      arata bine

    • Fara foto

      Ioana Finichi , 16 august 2014

      de ce nu ai scris cit se pune in compozitie zaharul si faina

    • Fara foto

      Carmen Prejban , 13 august 2014

      bunica imi facea cand mergeam la tara si era super buna

    • Fara foto

      , 08 august 2014

      Interesanta reteta ... cu siguranta o voi testa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1,5 - 2 kg mere
  • 100 g biscuiti simpli
  • zahar
  • scortisoara
  • 5 oua
  • faina
  • praf de copt
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Rus
Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate

Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina

13 voturi    4 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Andreea Rus (Chef de cuisine)

Mitrita Radulescu, daca citeai cu atentie gaseai !Se mixeaza ouale cu 10 linguri zahar, zahar vanilat, apoi se adauga treptat 10 linguri de faina, iar la final praful de copt. Toata compozitia se adauga in tava peste mere si se lasa la copt 25-30 de minute

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Bomboane de ciocolata cu umplutura crocanta