autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2014

Ingrediente
Aluat:, 450-500 g faina, 200 g unt, 4 linguri smantana, 2 galbenusuri, 100 g zahar, 1 praf de copt, esente, coaja de lamaie (optional), un praf de sare, , Umplutura:, 2 kg mere, 150 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete, zaharul, sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta bine. Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt.



Merele se aseaza peste foaie si se niveleaza



Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj. Se da la cuptor pentru 40-50de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta crocanta cu mere

Placinta crocanta cu mere

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas exact in ordinea in care sunt scrise. Faina se adauga

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Placinta Rulou cu mere

Placinta Rulou cu mere

Se rad merele si se pun la calit, adaugandu-se zaharul, nuca, scortisoara si cateva picaturi de esenta

28 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anuta Adascalitei , 20 martie 2015

    Am facut e buna!

  • Fara foto

    Eliza Sandu , 10 ianuarie 2015

    Aluatul poate fi pus in frigider pentru 20-30 de minute si va putea fi manevrat ani usor.Daca se adauga mai multa faina,prajitura nu va fi frageda

  • Fara foto

    Radeanu Aneta , 15 noiembrie 2014

    am s-o incercsi eu vad ca arata foarte bine.

    • Fara foto

      Lore Loredana , 05 noiembrie 2014

      de regula 180 ,eu asa pun prajitura

    • Fara foto

      Viorica Vranceanu , 04 noiembrie 2014

      La cate grade?☺

    • Fara foto

      Alessya Tiron , 14 septembrie 2014

      si am facut-o.e bunaaaaa.

    • Fara foto

      Marian Porceanu Şi Gik , 12 septembrie 2014

      trebuia sa mai adaugi faina, conteaza mult calitatea fainii si a untului.

    • Fara foto

      Levi Salem , 11 septembrie 2014

      Am facut,dar m-am chinuit tare mult cu aluatul..e prea mult unt in raport cu faina:(

    • Fara foto

      Alina Ana Ilie , 10 septembrie 2014

      Buona!

    • Fara foto

      Gabriela Mihaila , 09 septembrie 2014

      ce bine arata

    • Fara foto

      Marioara Mal , 09 septembrie 2014

      o sa incerc si eu dar am mai facut cu mere e foarte buna

    • Fara foto

      Alessya Tiron , 09 septembrie 2014

      o sa ìncerc si eu.

    • Fara foto

      Florentina Dumitrescu , 08 septembrie 2014

      Am făcut și este tare bună.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • 200 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esente
  • coaja de lamaie (optional)
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
panna cotta cu menta si sos de ciocolata