autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Prăjitură cu mere

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):, 400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat, 200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt, însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios ), smântână grasă câta cere aluatul, două linguri cu zahăr, , Ingrediente pentru umplutură:, 2,5-3 kg mere, două linguri cu scorțișoară, trei linguri cu miere, 5 linguri cu griș

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar după ce i-ați dat cât de cât o formă, o puteți muta în tava tapetată cu hârtie de copt și s-o întindeți în continuare cu degetele ).



Curățați merele, dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le ușor în mână și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați mierea și presărați apoi grișul și scorțișoara. Amestecați-le ușor; tot cu mâna. Întindeți umplutura de mere peste aluatul pe care l-ați întins deja în tavă.

Cea de-a doua foaie, cea care acoperă prăjitura întindeți-o la fel ca și pe prima. Nu uitai să înțepați prăjitura înainte de-a o pune la copt în cuptorul încins, sau să presărați peste ea câteva boabe de fasole. După aproximativ o oră de coacere la foc domol, prăjitura va fi gata și va putea fi scoasă din cuptor. Lăsați-o să se răcească ușor, apoi cerneți peste ea un strat de zahăr pudră.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si gem de gutui

Prajitura cu mere si gem de gutui

Prima data pregatim umplutura: Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoare cu

5 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2015

    Mulțumesc! :)

  • Fara foto

    Maria Mari , 11 decembrie 2015

    Imi plac cum arata !pup !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):
  • 400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat
  • 200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt
  • însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios )
  • smântână grasă câta cere aluatul
  • două linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 2,5-3 kg mere
  • două linguri cu scorțișoară
  • trei linguri cu miere
  • 5 linguri cu griș

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
CulinaryRainbow

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada