autor:

Rita Ilieș

» » Prajituri

Prăjitură cu mere

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):, 400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat, 200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt, însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios ), smântână grasă câta cere aluatul, două linguri cu zahăr, , Ingrediente pentru umplutură:, 2,5-3 kg mere, două linguri cu scorțișoară, trei linguri cu miere, 5 linguri cu griș

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar după ce i-ați dat cât de cât o formă, o puteți muta în tava tapetată cu hârtie de copt și s-o întindeți în continuare cu degetele ).



Curățați merele, dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le ușor în mână și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați mierea și presărați apoi grișul și scorțișoara. Amestecați-le ușor; tot cu mâna. Întindeți umplutura de mere peste aluatul pe care l-ați întins deja în tavă.

Cea de-a doua foaie, cea care acoperă prăjitura întindeți-o la fel ca și pe prima. Nu uitai să înțepați prăjitura înainte de-a o pune la copt în cuptorul încins, sau să presărați peste ea câteva boabe de fasole. După aproximativ o oră de coacere la foc domol, prăjitura va fi gata și va putea fi scoasă din cuptor. Lăsați-o să se răcească ușor, apoi cerneți peste ea un strat de zahăr pudră.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se

15 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2015

    Mulțumesc! :)

  • Maria Mari , 11 decembrie 2015

    Imi plac cum arata !pup !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):
  • 400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat
  • 200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt
  • însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios )
  • smântână grasă câta cere aluatul
  • două linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 2,5-3 kg mere
  • două linguri cu scorțișoară
  • trei linguri cu miere
  • 5 linguri cu griș

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Rita Ilieș

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Mulțumesc! :)

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu mere