autor:

Alina

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2015

Ingrediente
Blat:, , 7 oua mari, 180 g zahar, 170g faina, 25g cacao, 50ml ulei, un praf sare, , Piure de mere:, , 1 kg mere curatate de coaja si cotor, 180 g zahar, 50 ml apa, zeama de la 1/2 lamaie, , , Crema de mere:, , 400 g smantana lichida (30%grasime - Pilos), 40 g zahar, 500 g piure de mere, 10 g gelatina (Dr.Oetker), 50 ml apa, , Jeleu de mere:, , 500 g piure mere, 5 g gelatina (Dr.Oetker), 25 ml apa, , Decor:, , 200 g smantana lichida, 20g zahar, , Pt insiropat:, , 30 ml sirop concetrat de citrice, 70 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 4h

4 voturi

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (180 g) in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul este complet dizolvat, iar spuma formata este densa si lucioasa.

4. Adauga galbenusurile si uleiul in compozitie si mixeaza pana la inglobarea acestora..

5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua-trei transe. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.

Piure de mere:

Pune merele taiate in bucati intr-o cratita cu fund dublu. Adauga apa, zaharul si zeama de lamaie, amesteca bine, pune un capac deasupra si lasa vasul pe foc potrivit timp de 10 minute, sau pana cand se inmoaie.

Pune merele intr-un blender si paseaza-le apoi lasa piureul la racit.



Crema de mere:

ATENTIE! Prepari crema in momentul in care ai totul pregatit pentru asamblat, si o pregatesti in doua transe (adica imparti ingredientele in doua si pregatesti prima transa cand te apuci de asamblat, o intinzi pe blat, astepti cateva minute, prepari jeleul si il pui deasupra, astepti iarasi cateva minute abia apoi pregatesti urmatoarea transa din ingredientele ramase).



1. Hidratezi gelatina in apa pentru 10 minute apoi o dizolvi pe baie de aburi conform instructiunilor de pe plic.

2. Mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga piureul de mere si gelatina dizolvata si mixeaza pana la incorporare.



Jeleu de mere:

Hidratezi gelatina in apa si o prepari conform instructiunilor, apoi o inglobezi cu un mixer in piureul de mere.

Asamblare:

Aseaza prima felie de blat inapoi in tava in care l-ai copt (ai grija sa o tapetezi cu folie alimentara sau cu hartie de copt), o insiropezi, adaugi crema de mere (prima parte), o intinzi uniform, introduci in frigider pentru minumum 15-20 min. Prepari jeleul de mere, scoti apoi prajitura de la frigider si torni jeleul deasupra si il intinzi pe toata suprafata, introduci din nou in frigider pentru 15 minute cel putin.



Prepari a doua transa de crema de mere, scoti apoi tava cu prajitura de la frigider si torni crema de mere, o intinzi bine si pui cealalta felie de blat deasupra (nu uita sa o insiropezi dupa ce ai pus-o) si introdu in frigider pentru minumum 5 ore .

Dupa ce s-au intarit cremele, scoti prajitura din frigider, o portionezi, si realizezi decorul mixand smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Pui frisca intr-un pos si ornezi fiecare prajiturica.



Nota: Poti adauga putina scortisoara in piureul de mere. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură mea pufoasă şi rapidă cu mere de vară

Prăjitură mea pufoasă şi rapidă cu mere de vară

Se curăţă şi se rad merele.Se pun la scurs. Se dă drumul la cuptor. Se unge o tava de prăjitură. Se

99 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si mere

Prajitura cu iaurt si mere

Preîncălziţi cuptorul la 180°c. În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia,

27 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 12 martie 2015

    Nu am testat prajitura,pare greu de facut dar si f. gustoasa si aspectuoasa.E de incerct.

Dificultate

Medie

Timp

4h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua mari
  • 180 g zahar
  • 170g faina
  • 25g cacao
  • 50ml ulei
  • un praf sare
  • Piure de mere:
  • 1 kg mere curatate de coaja si cotor
  • 180 g zahar
  • 50 ml apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema de mere:
  • 400 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 40 g zahar
  • 500 g piure de mere
  • 10 g gelatina (Dr.Oetker)
  • 50 ml apa
  • Jeleu de mere:
  • 500 g piure mere
  • 5 g gelatina (Dr.Oetker)
  • 25 ml apa
  • Decor:
  • 200 g smantana lichida
  • 20g zahar
  • Pt insiropat:
  • 30 ml sirop concetrat de citrice
  • 70 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Papanasi prajiti