autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
15 linguri zahar, 15 linguri ulei, 17 linguri lapte, 17 linguri faina (cu virf), 4 oua, 1/2 plic praf de copt stins cu zeama de lamiie, cca. 1 kg. mere acrisoare mai tari, pesmet sau faina, scortisoare, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocoloase; se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se unge o tava dreptunghiulara cu pereti mai inalti si se tapeteaza cu pesmet sau faina; se aprinde cuptorul si se lasa la foc mare sa se incinga bine. In compozitia racorita, cit sa se poata tine mina pe ea, se adauga unul cite unul ouale, apoi praful de copt stins cu zeama de lamiie si eventual, coaja rasa de lamiie, esenta de rom, etc. Se toarna in tava jumatate din compozitie si se intinde pe intreg fundul acesteia. Merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare - daca sint zemoase, se storc bine - se amesteca cu putin zahar (dupa gust), scortisoara, zahar vanilinat, se repartizeaza cu lingura, uniform, peste coca din tava. Coca ramasa se intinde usor peste mere, astfel incit sa le acopere in strat subtire si se introduce tava la cuptor. Dupa ce prajitura a crescut, se da focul la mic si se lasa sa se coaca; se incearca, daca este gata, cu paiul sau o scobitoare (este gata atunci cind coca nu se mai lipeste de pai). Se pudreaza cu zahar in tava si se lasa sa se raceasca. Prajitura este deosebit de buna si umpluta cu alte fructe (visine, caise, prune) sau cu brinza proaspata de vaci si stafide, pregatita ca pentru pasca.
Se serveste rece, taiata in bucati patrate sau rombice, eventual adaugind un mot de frisca si citeva fructe din dulceata sau compot
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Lady fingers

Lady fingers

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Se bat galbenusurile cu zaharul si cel vanilat pana devin

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Semilune insiropate

Semilune insiropate

Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta,

44 voturi    19 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 17 linguri lapte
  • 17 linguri faina (cu virf)
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt stins cu zeama de lamiie
  • cca. 1 kg. mere acrisoare mai tari
  • pesmet sau faina
  • scortisoare
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Negrese