autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
15 linguri zahar, 15 linguri ulei, 17 linguri lapte, 17 linguri faina (cu virf), 4 oua, 1/2 plic praf de copt stins cu zeama de lamiie, cca. 1 kg. mere acrisoare mai tari, pesmet sau faina, scortisoare, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocoloase; se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se unge o tava dreptunghiulara cu pereti mai inalti si se tapeteaza cu pesmet sau faina; se aprinde cuptorul si se lasa la foc mare sa se incinga bine. In compozitia racorita, cit sa se poata tine mina pe ea, se adauga unul cite unul ouale, apoi praful de copt stins cu zeama de lamiie si eventual, coaja rasa de lamiie, esenta de rom, etc. Se toarna in tava jumatate din compozitie si se intinde pe intreg fundul acesteia. Merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare - daca sint zemoase, se storc bine - se amesteca cu putin zahar (dupa gust), scortisoara, zahar vanilinat, se repartizeaza cu lingura, uniform, peste coca din tava. Coca ramasa se intinde usor peste mere, astfel incit sa le acopere in strat subtire si se introduce tava la cuptor. Dupa ce prajitura a crescut, se da focul la mic si se lasa sa se coaca; se incearca, daca este gata, cu paiul sau o scobitoare (este gata atunci cind coca nu se mai lipeste de pai). Se pudreaza cu zahar in tava si se lasa sa se raceasca. Prajitura este deosebit de buna si umpluta cu alte fructe (visine, caise, prune) sau cu brinza proaspata de vaci si stafide, pregatita ca pentru pasca.
Se serveste rece, taiata in bucati patrate sau rombice, eventual adaugind un mot de frisca si citeva fructe din dulceata sau compot
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Punem jumatate din lapte cu untul pe aragaz. Cand s-a topit untul punem zaharul si amestecam pana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Briose cu migdale si smochine

Briose cu migdale si smochine

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 17 linguri lapte
  • 17 linguri faina (cu virf)
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt stins cu zeama de lamiie
  • cca. 1 kg. mere acrisoare mai tari
  • pesmet sau faina
  • scortisoare
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Am caramelizat laptele condensat,apoi am pus untul si am lasat la racit. Biscuitii rupti bucatele i-am

19 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se dau prin masina de tocat. Se freaca untul cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat Se

11 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Prajiturele pufoase