autor:

Silvy

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Prajitura cu mere (de post)

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
1 cana faina, 1 cana gris, 1 cana zahar, 1 praf de copt, 1/4 pachet margarina, 1 kg mere zemoase, scortisoara, zahar pudra vanilat, *nuca macinata (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Margarina se topeste, se toarna in tava si se unge.
Faina, grisul, zaharul si praful de copt se amesteca bine si se intinde uniform in tava.
Merele se spala, se rad, se amesteca cu scortisoara (dupa gust) si se intind uniform peste compozitia din tava.
*Merele se pot presara cu nuca macinata.
Se da tava la cuptor, la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar. Cand e calduta, se taie in forme potrivite si se aranjeaza pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Prajitura cu Mere (de Post)

Prajitura cu Mere (de Post)

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic

173 voturi    43 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere de post

Prajitura cu mere de post

Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati. Intr-o

26 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Nu cred ca zeama de la mere e suficienta ,cred ca lipseste lichidul ...

  • Fara foto

    elena , 18 noiembrie 2009

    cum doamne ma iarta sa se amestece faina,grisul si zaharul si sa se puna in tava?asa uscate?????

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1/4 pachet margarina
  • 1 kg mere zemoase
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
  • *nuca macinata (optional)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu cred ca zeama de la mere e suficienta ,cred ca lipseste lichidul ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Cartofi noi crocanti la cuptor