Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati.
Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se apasa bine cu ajutorul unei linguri.
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi.
Sferturile de mar astfel obtinute ,se feliaza cat mai subtiri si se aseaza peste aluat putin suprapuse .
Se aseaza in cercuri concentrice , pornind de la exterior spre interior, pana se acopera complet aluatul.
Margarina se topeste in cuptorul cu microunde si se ung merele cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Se presara cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace prajitura 40 de minute.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii