Se spala merele, se curata de coaja , se rad pe razatoarea mare, apoi se calesc pe foc cu 2 linguri ulei si cu ½ plic scortisoara macinata, aproximativ 5-8 minute. Se iau de pe foc si se lasa la racit.
Intre timp amestecam bine cele 2 tipuri de faina intr-un castron, si pregatim tava de cuptor : ungem tava cu putin ulei, apoi punem o coala hartie de copt.
Se pune in tava jumatate din cantitatea de faina amestecata (asa uscata! - strat 1), apoi se pun jumatate din merele calite (nu trebuie neaparat sa fie reci, pot fi si putin caldute – strat 2). Deasupra merelor se adauga 3 linguri ulei ce se intind pe toata suprafata tavii (foarte important!, daca uitati sa puneti ulei deasupra merelor nu se coace prajitura!).
Dupa aceea adaugati restul de faina (strat 3), apoi merele (strat 4) si cele 3 linguri de ulei ramase, deasupra merelor. Dati la cuptor aproximativ 1 ora la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se taie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii