autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere fara zahar

Autor: Maria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Ingrediente
2,5 kg mere, , 1 cana faina mei nedecorticat (cana sa aiba cel putin 300ml), , 1 cana faina orez brun (cana sa aiba cel putin 300ml), , 8 linguri ulei, , ½ plic scortisoara macinata, In loc de faina de mei nedecorticat, se poate utiliza faina de grau, iar in loc de faina de orez brun se poate folosi gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja , se rad pe razatoarea mare, apoi se calesc pe foc cu 2 linguri ulei si cu ½ plic scortisoara macinata, aproximativ 5-8 minute. Se iau de pe foc si se lasa la racit.

Intre timp amestecam bine cele 2 tipuri de faina intr-un castron, si pregatim tava de cuptor : ungem tava cu putin ulei, apoi punem o coala hartie de copt.

Se pune in tava jumatate din cantitatea de faina amestecata (asa uscata! - strat 1), apoi se pun jumatate din merele calite (nu trebuie neaparat sa fie reci, pot fi si putin caldute – strat 2). Deasupra merelor se adauga 3 linguri ulei ce se intind pe toata suprafata tavii (foarte important!, daca uitati sa puneti ulei deasupra merelor nu se coace prajitura!).

Dupa aceea adaugati restul de faina (strat 3), apoi merele (strat 4) si cele 3 linguri de ulei ramase, deasupra merelor. Dati la cuptor aproximativ 1 ora la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere fara zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Orez cu prune uscate

Orez cu prune uscate

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa

24 voturi    17 comentarii
1h
Retete de post
Ciuperci cu mamaliguta

Ciuperci cu mamaliguta

Ceapa, ardeii si rosiile se taie felii subtiri. Uleiul se pune la incalzit si se adauga legumele

16 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Olimpia Vlad , 21 decembrie 2015

    Cum trebuie sa arate blatul cand e gata? Am tinu5-o in cuptor peste o ora si faina de grau + gris e tot praf (cam cum a aratat cand am asezat straturile). Am urmarit reteta la perfectiune, nu am uitat nici de ulei! Ce ar trebui sa fac?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 2,5 kg mere
  • 1 cana faina mei nedecorticat (cana sa aiba cel putin 300ml)
  • 1 cana faina orez brun (cana sa aiba cel putin 300ml)
  • 8 linguri ulei
  • ½ plic scortisoara macinata
  • In loc de faina de mei nedecorticat
  • se poate utiliza faina de grau
  • iar in loc de faina de orez brun se poate folosi gris.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de dovlecei