Prajitura cu mere fara zahar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere fara zahar

Ingrediente

  • 2,5 kg mere
  • 1 cana faina mei nedecorticat (cana sa aiba cel putin 300ml)
  • 1 cana faina orez brun (cana sa aiba cel putin 300ml)
  • 8 linguri ulei
  • ½ plic scortisoara macinata
  • In loc de faina de mei nedecorticat, se poate utiliza faina de grau, iar in loc de faina de orez brun se poate folosi gris.

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja , se rad pe razatoarea mare, apoi se calesc pe foc cu 2 linguri ulei si cu ½ plic scortisoara macinata, aproximativ 5-8 minute. Se iau de pe foc si se lasa la racit.

Intre timp amestecam bine cele 2 tipuri de faina intr-un castron, si pregatim tava de cuptor : ungem tava cu putin ulei, apoi punem o coala hartie de copt.

Se pune in tava jumatate din cantitatea de faina amestecata (asa uscata! - strat 1), apoi se pun jumatate din merele calite (nu trebuie neaparat sa fie reci, pot fi si putin caldute – strat 2). Deasupra merelor se adauga 3 linguri ulei ce se intind pe toata suprafata tavii (foarte important!, daca uitati sa puneti ulei deasupra merelor nu se coace prajitura!).

Dupa aceea adaugati restul de faina (strat 3), apoi merele (strat 4) si cele 3 linguri de ulei ramase, deasupra merelor. Dati la cuptor aproximativ 1 ora la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise