autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere fara zahar

Autor: Maria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Ingrediente
2,5 kg mere, , 1 cana faina mei nedecorticat (cana sa aiba cel putin 300ml), , 1 cana faina orez brun (cana sa aiba cel putin 300ml), , 8 linguri ulei, , ½ plic scortisoara macinata, In loc de faina de mei nedecorticat, se poate utiliza faina de grau, iar in loc de faina de orez brun se poate folosi gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja , se rad pe razatoarea mare, apoi se calesc pe foc cu 2 linguri ulei si cu ½ plic scortisoara macinata, aproximativ 5-8 minute. Se iau de pe foc si se lasa la racit.

Intre timp amestecam bine cele 2 tipuri de faina intr-un castron, si pregatim tava de cuptor : ungem tava cu putin ulei, apoi punem o coala hartie de copt.

Se pune in tava jumatate din cantitatea de faina amestecata (asa uscata! - strat 1), apoi se pun jumatate din merele calite (nu trebuie neaparat sa fie reci, pot fi si putin caldute – strat 2). Deasupra merelor se adauga 3 linguri ulei ce se intind pe toata suprafata tavii (foarte important!, daca uitati sa puneti ulei deasupra merelor nu se coace prajitura!).

Dupa aceea adaugati restul de faina (strat 3), apoi merele (strat 4) si cele 3 linguri de ulei ramase, deasupra merelor. Dati la cuptor aproximativ 1 ora la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere fara zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
salata de paste cu avocado si tofu bio

salata de paste cu avocado si tofu bio

1. Se pun la fiert pastele. 2. Se taie avocado si tofu cubulete mici. 3. Odata luate de pe foc,

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de post
Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post) Din faina, apa, ulei, praf de copt si zahar

26 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Olimpia Vlad , 21 decembrie 2015

    Cum trebuie sa arate blatul cand e gata? Am tinu5-o in cuptor peste o ora si faina de grau + gris e tot praf (cam cum a aratat cand am asezat straturile). Am urmarit reteta la perfectiune, nu am uitat nici de ulei! Ce ar trebui sa fac?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 2,5 kg mere
  • 1 cana faina mei nedecorticat (cana sa aiba cel putin 300ml)
  • 1 cana faina orez brun (cana sa aiba cel putin 300ml)
  • 8 linguri ulei
  • ½ plic scortisoara macinata
  • In loc de faina de mei nedecorticat
  • se poate utiliza faina de grau
  • iar in loc de faina de orez brun se poate folosi gris.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Fasole batuta