Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul.Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Se bat separat albusurile spuma .
Apoi albusurile se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor de sus in jos.
6 mere mari curatate de coaja si taiate felii
Se aseaza merele intr-o tava , pe hartie de copt, se presara cu 6 lg zahar si 1 lingurita scortisoara.
Se introduc la cuptor aprox. 15-20 min. se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra blatul. Se introduce din nou la cuptor aprox 35-40 min la 180 grade C.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa putin la racit apoi se intoarce prajitura invers, cu merele in sus si se lasa pana se raceste complet.
Dupa ce sa racit complet, se orneaza cu frisca sau zahar pudra, eu am ornat cu un praf de frisca de la Dr. Oetker batut cu 400 de ml. lapte rece si am presarat cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii