autor:

Anastasia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere felii

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 lg. faina, 6 lg. zahar, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura:, 1 lingurita scortisoara, 6 linguri zahar, 6 mere mari

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul.Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Se bat separat albusurile spuma .
Apoi albusurile se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor de sus in jos.
6 mere mari curatate de coaja si taiate felii
Se aseaza merele intr-o tava , pe hartie de copt, se presara cu 6 lg zahar si 1 lingurita scortisoara.
Se introduc la cuptor aprox. 15-20 min. se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra blatul. Se introduce din nou la cuptor aprox 35-40 min la 180 grade C.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa putin la racit apoi se intoarce prajitura invers, cu merele in sus si se lasa pana se raceste complet.
Dupa ce sa racit complet, se orneaza cu frisca sau zahar pudra, eu am ornat cu un praf de frisca de la Dr. Oetker batut cu 400 de ml. lapte rece si am presarat cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere felii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Smantana se amesteca cu 200 g zahar, se adauga ouale, sarea, praful de copt si faina, se framanta,

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă

9 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anyyy (Bucatar sef) , 31 decembrie 2011

    Da, si eu fac acest tort, e preferatul meu. Cu o mentiune: eu pun 3-4 linguri de zahar la caramelizat in vasul in care se va coace tortul apoi imbrac peretii vasului si adaug feliile de mere, restul de zahar si scortisoara. Cateodata il fac simplu cu acest blat de pandispan, alteori, dupa ce se inmoaie merele, pun deasupra o crema de zahar ars, cand se incheaga scot vasul si pun blatul. Astfel, la intoarcerea invers, merele vor fi deasupra si crema de zahar ars la mijloc. Oricum este delicios! Felicitari! :)

  • Fara foto

    daniela , 04 martie 2010

    suna bine, dar ai uitat sa ne dai de cantitatea de zahar

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Bun,bun,bun,felicitari,pentru prezentare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg. faina
  • 6 lg. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • 6 mere mari

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Anyyy (Bucatar sef)

Da, si eu fac acest tort, e preferatul meu. Cu o mentiune: eu pun 3-4 linguri de zahar la caramelizat in vasul in care se va coace tortul apoi imbrac peretii vasului si adaug feliile de mere, restul de zahar si scortisoara. Cateodata il fac simplu cu acest blat de pandispan, alteori, dupa ce se inmoaie merele, pun deasupra o crema de zahar ars, cand se incheaga scot vasul si pun blatul. Astfel, la intoarcerea invers, merele vor fi deasupra si crema de zahar ars la mijloc. Oricum este delicios! Felicitari! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Biscuitii mamei