Prăjitură cu mere și nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prăjitură cu mere și nuci

Ingrediente

  • Blat 1: 2 oua,
  • 3/4 cana zahar, un praf de sare,
  • 3 mere,
  • 1/2 ceasca ulei,
  • 1 ceasca lapte,
  • 3 linguri cacao,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • cca 2 cani faina.
  • Blat 2:
  • 4 albusuri,
  • 4 linguri zahar,
  • 1,5 linguri faina,
  • 80 g nuci macinate,
  • un praf de sare.
  • Crema: 4 galbenusuri,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2,5 linguri faina,
  • 400 ml lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Intai mixam bine ouale intregi cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si isi maresc volumul. Adaugam uleiul si laptele, apoi cacaua impreuna cu faina cernuta si praful de copt. Incorporam usor merele curatate de coaja si rase (merele, in prealabil, le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am presarat cu scortisoara). Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul cca 35 de minute, la 175 de grade.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si faina apoi turnam laptele, amestecand in continuare. Punem compozitia la fiert (eu folosesc o oala cu fund dublu). Amestecam cu grija, sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase dam oala deoparte si lasam la racit.

Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul; in bezeaua formata incorporam faina amestecata cu nuca macinata. Amestecam usor si turnam compozitia in tava. Nu lasam mult tava in cuptor, mai ales ca e deja bine incins (primul blat intre timp e deja scos din cuptor si pus la racorit pe un gratar). Cand se aureste pe margini blatul al doilea il scoatem cu grija, la racorit.

Punem in crema si esenta de vanilie si untul (am amestecat pana s-a topit acesta din urma).

Peste blatul cu mar punem crema, apoi blatul de albus. Deasupra intindem niste frisca (eu am facut-o dintr-o cana de smantana).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise