Prăjitură cu mere și nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prăjitură cu mere și nuci

Ingrediente

  • Blat 1: 2 oua,
  • 3/4 cana zahar, un praf de sare,
  • 3 mere,
  • 1/2 ceasca ulei,
  • 1 ceasca lapte,
  • 3 linguri cacao,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • cca 2 cani faina.
  • Blat 2:
  • 4 albusuri,
  • 4 linguri zahar,
  • 1,5 linguri faina,
  • 80 g nuci macinate,
  • un praf de sare.
  • Crema: 4 galbenusuri,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2,5 linguri faina,
  • 400 ml lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Intai mixam bine ouale intregi cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si isi maresc volumul. Adaugam uleiul si laptele, apoi cacaua impreuna cu faina cernuta si praful de copt. Incorporam usor merele curatate de coaja si rase (merele, in prealabil, le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am presarat cu scortisoara). Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul cca 35 de minute, la 175 de grade.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si faina apoi turnam laptele, amestecand in continuare. Punem compozitia la fiert (eu folosesc o oala cu fund dublu). Amestecam cu grija, sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase dam oala deoparte si lasam la racit.

Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul; in bezeaua formata incorporam faina amestecata cu nuca macinata. Amestecam usor si turnam compozitia in tava. Nu lasam mult tava in cuptor, mai ales ca e deja bine incins (primul blat intre timp e deja scos din cuptor si pus la racorit pe un gratar). Cand se aureste pe margini blatul al doilea il scoatem cu grija, la racorit.

Punem in crema si esenta de vanilie si untul (am amestecat pana s-a topit acesta din urma).

Peste blatul cu mar punem crema, apoi blatul de albus. Deasupra intindem niste frisca (eu am facut-o dintr-o cana de smantana).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise