autor:

Crina

» » Prajituri

Prajitura cu Mere in 3 straturi

Autor: Crina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Ingrediente
-2 mere taiate felii subtiri, -100 g stafide (tinute de pe o zi pe alta in rom), -1 lingurita scortisoara praf, -1 cana (ceai) de faina, -1/2 cana (ceai) de zahar, -125 g unt topit (zeama), -3 oua + 1 lingura de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Unge o forma de chec cu unt si presara zahar. Aseaza merele in tava ;pune scortisoara si stafidele.
Amesteca bine faina cu zaharul , si trece prin sita de strecurat de 3 ori ca sa iasa "pufos". Si pune peste mere.
Pune apoi untul topit deasupra fainei cu zahar , iar la urma punem ouale batute separat cu zaharul.
Da la cuptorul cald , la foc mediu pentru aproximativ 25 min.
Se scoate din forma cand s-a racit.

Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mere in 3 straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Lavinia

    Lavinia (Maestru bucatar) , 23 august 2012

    La inceput, cand incepem sa citim reteta ni se pare ciudata si avem impresia ca lipseste ,,ceva,,. Este o reteta veche care provine din Franta. Incercati si nu ve-ti regreta! Pofta buna!!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • -2 mere taiate felii subtiri
  • -100 g stafide (tinute de pe o zi pe alta in rom)
  • -1 lingurita scortisoara praf
  • -1 cana (ceai) de faina
  • -1/2 cana (ceai) de zahar
  • -125 g unt topit (zeama)
  • -3 oua + 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Lavinia

Lavinia (Maestru bucatar)

La inceput, cand incepem sa citim reteta ni se pare ciudata si avem impresia ca lipseste ,,ceva,,. Este o reteta veche care provine din Franta. Incercati si nu ve-ti regreta! Pofta buna!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tartallette cu crema mascarpone