autor:

Crina

» » Prajituri

Prajitura cu Mere in 3 straturi

Autor: Crina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Ingrediente
-2 mere taiate felii subtiri, -100 g stafide (tinute de pe o zi pe alta in rom), -1 lingurita scortisoara praf, -1 cana (ceai) de faina, -1/2 cana (ceai) de zahar, -125 g unt topit (zeama), -3 oua + 1 lingura de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Unge o forma de chec cu unt si presara zahar. Aseaza merele in tava ;pune scortisoara si stafidele.
Amesteca bine faina cu zaharul , si trece prin sita de strecurat de 3 ori ca sa iasa "pufos". Si pune peste mere.
Pune apoi untul topit deasupra fainei cu zahar , iar la urma punem ouale batute separat cu zaharul.
Da la cuptorul cald , la foc mediu pentru aproximativ 25 min.
Se scoate din forma cand s-a racit.

Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mere in 3 straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, se adauga laptele, galbenusurile praful de copt

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
BUDINCA DE CAISE

BUDINCA DE CAISE

Biscuitii se inmoaie in lapte pana sunt foarte bine patrunsi. Separat se bat ouale, impreuna cu

6 voturi    7 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lavinia

    Lavinia (Maestru bucatar) , 23 august 2012

    La inceput, cand incepem sa citim reteta ni se pare ciudata si avem impresia ca lipseste ,,ceva,,. Este o reteta veche care provine din Franta. Incercati si nu ve-ti regreta! Pofta buna!!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • -2 mere taiate felii subtiri
  • -100 g stafide (tinute de pe o zi pe alta in rom)
  • -1 lingurita scortisoara praf
  • -1 cana (ceai) de faina
  • -1/2 cana (ceai) de zahar
  • -125 g unt topit (zeama)
  • -3 oua + 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Lavinia

Lavinia (Maestru bucatar)

La inceput, cand incepem sa citim reteta ni se pare ciudata si avem impresia ca lipseste ,,ceva,,. Este o reteta veche care provine din Franta. Incercati si nu ve-ti regreta! Pofta buna!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose bicolore (reteta testata)