autor:

Crina

» » Prajituri

Prajitura cu Mere in 3 straturi

Autor: Crina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Ingrediente
-2 mere taiate felii subtiri, -100 g stafide (tinute de pe o zi pe alta in rom), -1 lingurita scortisoara praf, -1 cana (ceai) de faina, -1/2 cana (ceai) de zahar, -125 g unt topit (zeama), -3 oua + 1 lingura de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Unge o forma de chec cu unt si presara zahar. Aseaza merele in tava ;pune scortisoara si stafidele.
Amesteca bine faina cu zaharul , si trece prin sita de strecurat de 3 ori ca sa iasa "pufos". Si pune peste mere.
Pune apoi untul topit deasupra fainei cu zahar , iar la urma punem ouale batute separat cu zaharul.
Da la cuptorul cald , la foc mediu pentru aproximativ 25 min.
Se scoate din forma cand s-a racit.

Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mere in 3 straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate cookies

Chocolate cookies

Mai intai incazim cuptorul la 175 grade C,pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra

13 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Se incalzeste cuptorul la 220 C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o cratita,

1 vot    3 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lavinia

    Lavinia (Maestru bucatar) , 23 august 2012

    La inceput, cand incepem sa citim reteta ni se pare ciudata si avem impresia ca lipseste ,,ceva,,. Este o reteta veche care provine din Franta. Incercati si nu ve-ti regreta! Pofta buna!!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • -2 mere taiate felii subtiri
  • -100 g stafide (tinute de pe o zi pe alta in rom)
  • -1 lingurita scortisoara praf
  • -1 cana (ceai) de faina
  • -1/2 cana (ceai) de zahar
  • -125 g unt topit (zeama)
  • -3 oua + 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Lavinia

Lavinia (Maestru bucatar)

La inceput, cand incepem sa citim reteta ni se pare ciudata si avem impresia ca lipseste ,,ceva,,. Este o reteta veche care provine din Franta. Incercati si nu ve-ti regreta! Pofta buna!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Piersicute