autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2014

Ingrediente
Aluat:, 700 g de făină, 250 g de unt, 5 ouă de casă(mai mici), 250g de zahăr, 1 plic de praf de copt, 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, esență de vanilie, coaja de la o lamâie/portocală, sare, , Umplutura:, 2-3 kg de mere de vară, cu coajă cu tot, 100 g de zahăr, o linguriță de scortișoară

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Aluat:

Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider sa fie moale. Lucrați cu vârful degetelor. Separat,ouăle si zahărul se amestecă bine să se dizolve zahărul.



Adaugati coaja de lamâie și esența de vanilie.Când zahărul este dizolvat, amestecați cu făina si frământați. Puneți aluatul în folie si lăsați-l la frigider 3 ore.



Umplutura:

Puneți la călit pe foc potrivit, merele cu zahărul și scorțișoara până se evaporă zeama .Luați de pe foc și lăsați la răcit până stă aluatul la frigider.Impărțiți aluatul în trei. Puneți intr-o tavă mare (30/40 cm) o foaie de aluat, 1/2 din cantitatea de mere, foaie, mere. Cu ultima parte din aluat faceți un grătar.



Coaceți în cuptor (preîncălzit 180 grade) pentru 1 oră(depinde de cuptor, eu am copt mai mult), pâna se rumenește bine. Lăsați plăcinta la răcit, apoi tăiați-o bucăți.



Eu am zdrobit niște biscuiți simpli și am presărat pe fiecare foaie să mai absoarbă din suc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se

15 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g de făină
  • 250 g de unt
  • 5 ouă de casă(mai mici)
  • 250g de zahăr
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • esență de vanilie
  • coaja de la o lamâie/portocală
  • sare
  • Umplutura:
  • 2-3 kg de mere de vară
  • cu coajă cu tot
  • 100 g de zahăr
  • o linguriță de scortișoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pandispan cu nectarine