autor:

» » Prajituri

Prajitura cu mere intregi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 200 g unt, , 200 g zahar,, 1 zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie, , 3 oua, , 200 g faina, , 1/2 lingurita praf de copt, , 20 g pesmet, , 6 mere acrisoare (mici), , 3 linguri de zahar (pentru presarat peste mere), , 30 g migdale taiate felii.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se lasa untul sa se inmoaie si se freaca spuma (eventual cu mixerul) cu zaharul si cu zaharul vanilat (zaharul trebuie sa se topeasca complet). Apoi se incorporeaza coaja de lamaie, ouale (unul cate unul), faina si praful de copt si se amesteca usor. Merele intregi si curatate de coaja se scobesc - indepartandu-se partea lemnoasa si semintele - si se cresteaza de jur-imprejur (taieturile se fac una langa alta, pe lung). Se unge o forma (diametrul 26 cm), se tapeteaza cu pesmet, se toarna aluatul si se asaza merele, apasandu-le usor. Se presara cu zahar si cu felii de migdale si se baga la cuptorul incins la 190°C. Se coc 60-70 de minute, se scot din cuptor si se servesc dupa ce s-au racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata

Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata

Trebuie sa aveti o tava ceva mai inalta, cam de 10cm. In tava mea de 20x40 imi incap 12 mere, voi

18 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 200 g unt
  • 200 g zahar,
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 20 g pesmet
  • 6 mere acrisoare (mici)
  • 3 linguri de zahar (pentru presarat peste mere)
  • 30 g migdale taiate felii.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi.