autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere la tava

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 350 g faina, , 20 g drojdie, , 50 g zahar, , un varf de cutit de sare, , 1/8 l lapte, , 80 g unt, , 2 galbenusuri,, 1,5-2 kg mere, , sucul unei lamai., Pentru umplutura (se pune deasupra): 400 ml frisca lichida, , 50 g miere, , 30 g zahar, , 60 g faina, , 200 g nuci sau migdale zdrobite.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Se amesteca drojdia cu putin zahar si lapte caldut, se pune in gaura din faina. Se acopera cu putina faina (luata cu palma dinspre marginea castronului spre interior). Se pune vasul acoperit cu un stergar, la loc cald, 20 de minute. - Se curata merele de coaja, se taie in patru, li se scoate casuta cu samburi. Se taie in sferturi. Daca merele sunt mari, se mai taie o data in doua sferturile, astfel incat sa ramana bucati cu latimea de doua degete. Se stropesc cu suc de lamaie. - Peste aluatul de drojdie se pun restul de faina din vas, zaharul, sarea, laptele, untul moale, galbenusurile. Se amesteca totul bine. Se lasa aluatul sa creasca timp de 30 de minute. - Se fierb frisca cu zaharul si mierea pe foc mic, vreme de 5 minute, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia de pe foc, se adauga faina, se amesteca repede pentru a obtine o compozitie omogena. Se adauga migdalele sau nucile zdrobite. - Aluatul se intinde pe o tava metalica unsa cu grasime, astfel incat sa-i fie si marginile acoperite (circa 1 cm). Se inteapa cu furculita, apoi se pun peste el bucatile de mere, intr-un strat cat mai compact. Deasupra lor se intinde cu o lingura crema de migdale sau nuci zdrobite (pisate). Tava se baga in cuptorul incalzit dinainte, pus la treapta a doua. Se lasa sa se coaca 35-40 de minute. Se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea.

26 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Smochine si capsune in aluat si sos de vin rosu

Smochine si capsune in aluat si sos de vin rosu

Faina se amesteca cu ouale si laptele,se pune un praf de sare si se amesteca in continuare pentru

6 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 350 g faina
  • 20 g drojdie
  • 50 g zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 1/8 l lapte
  • 80 g unt
  • 2 galbenusuri,
  • 1,5-2 kg mere
  • sucul unei lamai.
  • Pentru umplutura (se pune deasupra): 400 ml frisca lichida
  • 50 g miere
  • 30 g zahar
  • 60 g faina
  • 200 g nuci sau migdale zdrobite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cheesecake cu gutui Cheesecake cu gutui

Pentru blat se pun in blender biscuitii rupti si untul topit, iar dupa ce s-a format un aluat nisipos, se rastoarna in forma de tort

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cremoasa cu fructe Prajitura cremoasa cu fructe

Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam cu o lingura de zahar, scortisoara

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Briose cu cirese