autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere la tava

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati): 350 g faina, , 20 g drojdie, , 50 g zahar, , un varf de cutit de sare, , 1/8 l lapte, , 80 g unt, , 2 galbenusuri,, 1,5-2 kg mere, , sucul unei lamai., Pentru umplutura (se pune deasupra): 400 ml frisca lichida, , 50 g miere, , 30 g zahar, , 60 g faina, , 200 g nuci sau migdale zdrobite.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Se amesteca drojdia cu putin zahar si lapte caldut, se pune in gaura din faina. Se acopera cu putina faina (luata cu palma dinspre marginea castronului spre interior). Se pune vasul acoperit cu un stergar, la loc cald, 20 de minute. - Se curata merele de coaja, se taie in patru, li se scoate casuta cu samburi. Se taie in sferturi. Daca merele sunt mari, se mai taie o data in doua sferturile, astfel incat sa ramana bucati cu latimea de doua degete. Se stropesc cu suc de lamaie. - Peste aluatul de drojdie se pun restul de faina din vas, zaharul, sarea, laptele, untul moale, galbenusurile. Se amesteca totul bine. Se lasa aluatul sa creasca timp de 30 de minute. - Se fierb frisca cu zaharul si mierea pe foc mic, vreme de 5 minute, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia de pe foc, se adauga faina, se amesteca repede pentru a obtine o compozitie omogena. Se adauga migdalele sau nucile zdrobite. - Aluatul se intinde pe o tava metalica unsa cu grasime, astfel incat sa-i fie si marginile acoperite (circa 1 cm). Se inteapa cu furculita, apoi se pun peste el bucatile de mere, intr-un strat cat mai compact. Deasupra lor se intinde cu o lingura crema de migdale sau nuci zdrobite (pisate). Tava se baga in cuptorul incalzit dinainte, pus la treapta a doua. Se lasa sa se coaca 35-40 de minute. Se serveste cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.

Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.

~~~~aluat~~~~ Laptele se incalzeste usor(sub 40°c)in jumatate din cantitate se dizolva jumatate

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Savarina laminut

Savarina laminut

Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se

4 voturi    8 comentarii
15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 350 g faina
  • 20 g drojdie
  • 50 g zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 1/8 l lapte
  • 80 g unt
  • 2 galbenusuri,
  • 1,5-2 kg mere
  • sucul unei lamai.
  • Pentru umplutura (se pune deasupra): 400 ml frisca lichida
  • 50 g miere
  • 30 g zahar
  • 60 g faina
  • 200 g nuci sau migdale zdrobite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Virfuri parisiene