Se amesteca, cu o lingura, faina cu praful de copt, apoi cu margarina pana cand toata faina este unsa uniform. Se adauga zaharul, oul si apa si se framanta un aluat, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 de minute(se poate face si cu o zi inainte sau se poate congela). Aluatul nu se lucreaza mult cu mana.
Merele se curata, se taie cubulete sau se rad pe razatoarea mare, se amesteca cu 8 linguri de zahar si se pun pe foc pana scade zeama, se adauga scortisoara si 2 linguri de gris sau pesmet.
Din jumatate de auat se intinde o foaie care se pune in tava, se intapa cu furculita de mai multe ori si se pune la copt 10 minute. Se scoate din cuptor, se presara cu gris sau pesmet, se pun merele, peste care se pune o foaie intinsa din restul de aluat.
Se coace la foc potrivit pana cand aluatul este auriu foarte deschis. Se presara cu zahar pudra cat este fierbinte.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii