Se amesteca, cu o lingura, faina cu praful de copt, apoi cu margarina pana cand toata faina este unsa uniform. Se adauga zaharul, oul si apa si se framanta un aluat, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 de minute(se poate face si cu o zi inainte sau se poate congela). Aluatul nu se lucreaza mult cu mana.
Merele se curata, se taie cubulete sau se rad pe razatoarea mare, se amesteca cu 8 linguri de zahar si se pun pe foc pana scade zeama, se adauga scortisoara si 2 linguri de gris sau pesmet.
Din jumatate de auat se intinde o foaie care se pune in tava, se intapa cu furculita de mai multe ori si se pune la copt 10 minute. Se scoate din cuptor, se presara cu gris sau pesmet, se pun merele, peste care se pune o foaie intinsa din restul de aluat.
Se coace la foc potrivit pana cand aluatul este auriu foarte deschis. Se presara cu zahar pudra cat este fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii