Se curata merele de coaja si se taie in felii mai groase.
Feliile de mere se pun intr-o tava de aragaz peste care se pun 7 linguri de zahar si 1/2 pachet de unt taiat in bucatele cara se imprastie uniform pe intreaga tava si o vanilie.
Se pune tava la cuptor la foc mediu si se tine aproximativ 1 ora pina ce marele devin caramelizate.
Cit merele sunt la cuptor se prepara Crema:
10 galbenusuri cu 7liguri de zahar si 6 ligiri de faina se amesteca apoi se adauga 250 ml lapte si se pun pe foc .
Cind incepe sa se ingroase se adauga si restul de lapte(750 ml)si se tine pe foc pana se ingroasa ca o budinca .Crema gata preparata se da jos de pe foc se aduga 1 plic de vanilie apoi se pune asa calda peste merele caramelizate si se da din nou la cuptor pentru 5 min.
In acest timp se prepara Bezeaua:
10 albusuri se bat cu mixerul cu cele 8 linguri de zahar adaugindu-se la inceput 4 linguri apoi iar 4 linguri de zahar si o vanilie.
Se aduga si bezeaua peste crema si se mai tine la cuptor 3-4 min. dupa care se scoate si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit prajitura se baga la frigider si se serveste rece taiata in patrate mari ca de tort.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii