Prajitura cu mere MONA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 3 kg mere
  • 1/2 pachet unt
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • Crema
  • 10 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 7 linguri zahar
  • 6 liguri faina
  • 1 plic vanilie
  • Bezeaua
  • 10 albusuri
  • 8 linguri de zahar (4+4)
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in felii mai groase.

Feliile de mere se pun intr-o tava de aragaz peste care se pun 7 linguri de zahar si 1/2 pachet de unt taiat in bucatele cara se imprastie uniform pe intreaga tava si o vanilie.

Se pune tava la cuptor la foc mediu si se tine aproximativ 1 ora pina ce marele devin caramelizate.

Cit merele sunt la cuptor se prepara Crema:

10 galbenusuri cu 7liguri de zahar si 6 ligiri de faina se amesteca apoi se adauga 250 ml lapte si se pun pe foc .

Cind incepe sa se ingroase se adauga si restul de lapte(750 ml)si se tine pe foc pana se ingroasa ca o budinca .Crema gata preparata se da jos de pe foc se aduga 1 plic de vanilie apoi se pune asa calda peste merele caramelizate si se da din nou la cuptor pentru 5 min.

In acest timp se prepara Bezeaua:

10 albusuri se bat cu mixerul cu cele 8 linguri de zahar adaugindu-se la inceput 4 linguri apoi iar 4 linguri de zahar si o vanilie.

Se aduga si bezeaua peste crema si se mai tine la cuptor 3-4 min. dupa care se scoate si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit prajitura se baga la frigider si se serveste rece taiata in patrate mari ca de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise