autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere MONA

Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: luminita proteasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
Blatul, 3 kg mere, 1/2 pachet unt, 7 linguri zahar, 1 plic vanilie, Crema, 10 galbenusuri, 1 l lapte, 7 linguri zahar, 6 liguri faina, 1 plic vanilie, Bezeaua, 10 albusuri, 8 linguri de zahar (4+4), 1 plic vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in felii mai groase.
Feliile de mere se pun intr-o tava de aragaz peste care se pun 7 linguri de zahar si 1/2 pachet de unt taiat in bucatele cara se imprastie uniform pe intreaga tava si o vanilie.
Se pune tava la cuptor la foc mediu si se tine aproximativ 1 ora pina ce marele devin caramelizate.
Cit merele sunt la cuptor se prepara Crema:
10 galbenusuri cu 7liguri de zahar si 6 ligiri de faina se amesteca apoi se adauga 250 ml lapte si se pun pe foc .
Cind incepe sa se ingroase se adauga si restul de lapte(750 ml)si se tine pe foc pana se ingroasa ca o budinca .Crema gata preparata se da jos de pe foc se aduga 1 plic de vanilie apoi se pune asa calda peste merele caramelizate si se da din nou la cuptor pentru 5 min.
In acest timp se prepara Bezeaua:
10 albusuri se bat cu mixerul cu cele 8 linguri de zahar adaugindu-se la inceput 4 linguri apoi iar 4 linguri de zahar si o vanilie.
Se aduga si bezeaua peste crema si se mai tine la cuptor 3-4 min. dupa care se scoate si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit prajitura se baga la frigider si se serveste rece taiata in patrate mari ca de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere MONA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Se freaca untul spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie,

7 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri
Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • 3 kg mere
  • 1/2 pachet unt
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • Crema
  • 10 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 7 linguri zahar
  • 6 liguri faina
  • 1 plic vanilie
  • Bezeaua
  • 10 albusuri
  • 8 linguri de zahar (4+4)
  • 1 plic vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni