Aluatul:
Se freaca spuma margarina cu cele 4 linguri de zahar, se adauga galbenusul, zaharul vanilat, cele 2 linguri de smantana, apoi faina si praful de copt. Se framanta bine aluatul, eventual se pune putin ulei in palma, pentru a se modela mai usor. Se pune in frigider la rece, cel putin pana se pregateste umplutura.
Umplutura:
Se curata merele si apoi se rad pe razatoarea mare. Se storc bine in palma si se pun la prajit intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga zaharul si scortisoara.
In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina-sau numai cu hartie de copt, se intinde prima foaie, se inteapa cu lingurita, se presara 2 linguri de gris, apoi se pune umplutura de mere. Se pune si a doua foaie si se da la cuptor pt. 15 min la foc tare, apoi inca 30 min la foc mic.
Se pudreza cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat doar cand se raceste de tot prajitura.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii