Prăjitură cu mere (O altfel de rețetă)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 100 de grame unt, cât mai cremos, și să fie moale, ținut la temperatura camerei
  • - 12 linguri de zahăr
  • - 400 de grame de iaurt
  • - 3 ouă
  • - 25 de linguri de făină
  • - scorțișoară
  • - mere, eu folosesc cam 5-6 mere, depinde de mărimea lor
  • - coaja de la o lămâie
  • - 2 pachete de biscuiți fără cremă, eu am folosit picnik pentru că nu sunt cu cremă, sunt simpli și gustoși, mai ales când se rumenesc puțin in cuptor
  • - o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • - un vârt de sare

Mod de preparare

Se pornește cuptorul, ca să fie încins pe când punem la copt prăjitura.

Eu merele nu le rad și nici nu le curăț, pentru că în coajă sunt foarte multe vitamine, iar răzălindu-le își pierd mult suc, așa că, încerc să cumpăr mere cât mai frumoase și la coajă, le spăl și le tai mărunt, le adaug într-un bol și adaug scorțisoară și zahar după gust, apoi le apăs puțin cu o lingură pentru a intra mai bine în ele zahărul și scorțișoara.

Pentru aluat se amestecă untul, iaurtul, sarea şi zahărul. Apoi se adaugă ouăle întregi, și se pune și bicarbonatul. După ce s-a omogenizat, se adaugă făina, scorțișoara, zahărul și coaja de lămâie. Aluatul obţinut trebuie să fie moale, ca o smântână groasă, dar să fie fluidă, să curgă.

Biscuiții îi puteți sfărâma punându-i într-o pungă și cu un sucitor să îi sfărâmați, fără ca în pungă să fie aer, și de asemenea aveți grijă să nu îi faceți praf sau bucați prea mici, că atunci nu vor mai da prăjiturii „crocantismul” acela. Dupa ce i-ați sfărâmat sau rupt adaugați puțin zahăr și scorțisoară, frecații împreună și puneții deoparte.

Tava se unge un unt și se presară cu făină, sau puteți folosi hartie de pergament sau de copt. Se pune aluatul obținut în tavă și se oprește foarte puțin în castron. În tavă vă va ieși o foaie destul de subțire, apoi puteți așeza „umplutura” din mere. Separat, aluatul care l-ați pus deoparte îl amestecați cu biscuiții pregătiți, apoi îi asezați în tavă peste umplutura deja pusă. Se bagă în cuptor. La mine cam în 30-40 de minute a fost, acum depinde de cuptorul fiecăruia. Puteți verifica cu o scobitoare sau un chibrit, împungând blatul, astfel verificând daca este copt, sau vă puteți orienta dupa biscuiții de deasupra, când sunt rumeniți puteți fi sigure că este gata. Bon apetit!! Yammy.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor