autor:

Sakura-Ai și Remus Mihai

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu mere (O altfel de rețetă)

Autor: Sakura-Ai și Remus Mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sakura-Ai și Remus Mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 august 2011

Ingrediente
- 100 de grame unt, cât mai cremos, și să fie moale, ținut la temperatura camerei, - 12 linguri de zahăr, - 400 de grame de iaurt, - 3 ouă, - 25 de linguri de făină, - scorțișoară, - mere, eu folosesc cam 5-6 mere, depinde de mărimea lor, - coaja de la o lămâie, - 2 pachete de biscuiți fără cremă, eu am folosit picnik pentru că nu sunt cu cremă, sunt simpli și gustoși, mai ales când se rumenesc puțin in cuptor, - o linguriță de bicarbonat de sodiu, - un vârt de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pornește cuptorul, ca să fie încins pe când punem la copt prăjitura.
Eu merele nu le rad și nici nu le curăț, pentru că în coajă sunt foarte multe vitamine, iar răzălindu-le își pierd mult suc, așa că, încerc să cumpăr mere cât mai frumoase și la coajă, le spăl și le tai mărunt, le adaug într-un bol și adaug scorțisoară și zahar după gust, apoi le apăs puțin cu o lingură pentru a intra mai bine în ele zahărul și scorțișoara.

Pentru aluat se amestecă untul, iaurtul, sarea şi zahărul. Apoi se adaugă ouăle întregi, și se pune și bicarbonatul. După ce s-a omogenizat, se adaugă făina, scorțișoara, zahărul și coaja de lămâie. Aluatul obţinut trebuie să fie moale, ca o smântână groasă, dar să fie fluidă, să curgă.

Biscuiții îi puteți sfărâma punându-i într-o pungă și cu un sucitor să îi sfărâmați, fără ca în pungă să fie aer, și de asemenea aveți grijă să nu îi faceți praf sau bucați prea mici, că atunci nu vor mai da prăjiturii „crocantismul” acela. Dupa ce i-ați sfărâmat sau rupt adaugați puțin zahăr și scorțisoară, frecații împreună și puneții deoparte.

Tava se unge un unt și se presară cu făină, sau puteți folosi hartie de pergament sau de copt. Se pune aluatul obținut în tavă și se oprește foarte puțin în castron. În tavă vă va ieși o foaie destul de subțire, apoi puteți așeza „umplutura” din mere. Separat, aluatul care l-ați pus deoparte îl amestecați cu biscuiții pregătiți, apoi îi asezați în tavă peste umplutura deja pusă. Se bagă în cuptor. La mine cam în 30-40 de minute a fost, acum depinde de cuptorul fiecăruia. Puteți verifica cu o scobitoare sau un chibrit, împungând blatul, astfel verificând daca este copt, sau vă puteți orienta dupa biscuiții de deasupra, când sunt rumeniți puteți fi sigure că este gata. Bon apetit!! Yammy.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere (O altfel de rețetă)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 100 de grame unt
  • cât mai cremos
  • și să fie moale
  • ținut la temperatura camerei
  • - 12 linguri de zahăr
  • - 400 de grame de iaurt
  • - 3 ouă
  • - 25 de linguri de făină
  • - scorțișoară
  • - mere
  • eu folosesc cam 5-6 mere
  • depinde de mărimea lor
  • - coaja de la o lămâie
  • - 2 pachete de biscuiți fără cremă
  • eu am folosit picnik pentru că nu sunt cu cremă
  • sunt simpli și gustoși
  • mai ales când se rumenesc puțin in cuptor
  • - o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • - un vârt de sare

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de mere golden