Se pornește cuptorul, ca să fie încins pe când punem la copt prăjitura.
Eu merele nu le rad și nici nu le curăț, pentru că în coajă sunt foarte multe vitamine, iar răzălindu-le își pierd mult suc, așa că, încerc să cumpăr mere cât mai frumoase și la coajă, le spăl și le tai mărunt, le adaug într-un bol și adaug scorțisoară și zahar după gust, apoi le apăs puțin cu o lingură pentru a intra mai bine în ele zahărul și scorțișoara.
Pentru aluat se amestecă untul, iaurtul, sarea şi zahărul. Apoi se adaugă ouăle întregi, și se pune și bicarbonatul. După ce s-a omogenizat, se adaugă făina, scorțișoara, zahărul și coaja de lămâie. Aluatul obţinut trebuie să fie moale, ca o smântână groasă, dar să fie fluidă, să curgă.
Biscuiții îi puteți sfărâma punându-i într-o pungă și cu un sucitor să îi sfărâmați, fără ca în pungă să fie aer, și de asemenea aveți grijă să nu îi faceți praf sau bucați prea mici, că atunci nu vor mai da prăjiturii „crocantismul” acela. Dupa ce i-ați sfărâmat sau rupt adaugați puțin zahăr și scorțisoară, frecații împreună și puneții deoparte.
Tava se unge un unt și se presară cu făină, sau puteți folosi hartie de pergament sau de copt. Se pune aluatul obținut în tavă și se oprește foarte puțin în castron. În tavă vă va ieși o foaie destul de subțire, apoi puteți așeza „umplutura” din mere. Separat, aluatul care l-ați pus deoparte îl amestecați cu biscuiții pregătiți, apoi îi asezați în tavă peste umplutura deja pusă. Se bagă în cuptor. La mine cam în 30-40 de minute a fost, acum depinde de cuptorul fiecăruia. Puteți verifica cu o scobitoare sau un chibrit, împungând blatul, astfel verificând daca este copt, sau vă puteți orienta dupa biscuiții de deasupra, când sunt rumeniți puteți fi sigure că este gata. Bon apetit!! Yammy.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii