autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 4 mere, 2 pere, 5 oua, 5 linguri zahar, 4 linguri apa rece, 4 linguri ulei, 7 linguri faina, 1 lingurita cu varf praf de copt, 1 lingurita rasa scortisoara, 1 lingura unt, 1 pliculet zahar vanilat, 2 lingurite esenta de vanilie, un praf de sare, Sosul caramel:, 6 linguri frisca lichida, 6 linguri zahar, 1 lingurita unt, In plus:, 150 ml frisca lichida, 150 gr smantana groasa de tara, 1 lingura zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite.
Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele.
Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt.
Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si apa.
Incorporam esenta, praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei palete.
Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia pregatita, introducem iar in cuptor pana blatul se rumeneste si este copt, 15-20 de minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca.
Sosul:
Intr-un tuci sau o cratita cu fundul mai gros, punem zaharul la caramelizat.
Cand prinde o culoare aurie usor inchisa, punem untul, amestecam pana se topeste, apoi adaugam frisca lichida si mai lasam pe foc 2-3 minute. Dam sosul deoparte, il lasam sa se raceasca
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana devin spuma.
Prajitura rece, o rasturnam cu fructele in sus, in tava in care am copt-o indepartand hartia de copt.
Punem frisca, o nivelam si cu un pieptan de bucatarie facem cateva valuri.
O dam la rece 1-2 ore, o portionam si turnam sos caramel pe fiecare bucata.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake cu piscoturi

Cheesecake cu piscoturi

1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim

39 voturi    35 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Bucatele de ciocolata

Bucatele de ciocolata

Untul se freaca spuma;se adauga zaharul si se freaca in continuare.Se pun,apoi,galbenusurile(6),unul

8 voturi    10 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 mere
  • 2 pere
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 lingura unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Sosul caramel:
  • 6 linguri frisca lichida
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • In plus:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana groasa de tara
  • 1 lingura zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU LAPTE BATUT