Blatul:
Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite.
Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele.
Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt.
Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si apa.
Incorporam esenta, praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei palete.
Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia pregatita, introducem iar in cuptor pana blatul se rumeneste si este copt, 15-20 de minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca.
Sosul:
Intr-un tuci sau o cratita cu fundul mai gros, punem zaharul la caramelizat.
Cand prinde o culoare aurie usor inchisa, punem untul, amestecam pana se topeste, apoi adaugam frisca lichida si mai lasam pe foc 2-3 minute. Dam sosul deoparte, il lasam sa se raceasca
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana devin spuma.
Prajitura rece, o rasturnam cu fructele in sus, in tava in care am copt-o indepartand hartia de copt.
Punem frisca, o nivelam si cu un pieptan de bucatarie facem cateva valuri.
O dam la rece 1-2 ore, o portionam si turnam sos caramel pe fiecare bucata.
Sa aveti pofta!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii