Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 mere
  • 2 pere
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 lingura unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Sosul caramel:
  • 6 linguri frisca lichida
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • In plus:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana groasa de tara
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blatul:

Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite.

Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele.

Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt.

Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si apa.

Incorporam esenta, praful de copt si faina cernuta.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei palete.

Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia pregatita, introducem iar in cuptor pana blatul se rumeneste si este copt, 15-20 de minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca.

Sosul:

Intr-un tuci sau o cratita cu fundul mai gros, punem zaharul la caramelizat.

Cand prinde o culoare aurie usor inchisa, punem untul, amestecam pana se topeste, apoi adaugam frisca lichida si mai lasam pe foc 2-3 minute. Dam sosul deoparte, il lasam sa se raceasca

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana devin spuma.

Prajitura rece, o rasturnam cu fructele in sus, in tava in care am copt-o indepartand hartia de copt.

Punem frisca, o nivelam si cu un pieptan de bucatarie facem cateva valuri.

O dam la rece 1-2 ore, o portionam si turnam sos caramel pe fiecare bucata.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise