Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 mere
  • 2 pere
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 lingura unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Sosul caramel:
  • 6 linguri frisca lichida
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • In plus:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana groasa de tara
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blatul:

Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite.

Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele.

Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt.

Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si apa.

Incorporam esenta, praful de copt si faina cernuta.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei palete.

Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia pregatita, introducem iar in cuptor pana blatul se rumeneste si este copt, 15-20 de minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca.

Sosul:

Intr-un tuci sau o cratita cu fundul mai gros, punem zaharul la caramelizat.

Cand prinde o culoare aurie usor inchisa, punem untul, amestecam pana se topeste, apoi adaugam frisca lichida si mai lasam pe foc 2-3 minute. Dam sosul deoparte, il lasam sa se raceasca

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana devin spuma.

Prajitura rece, o rasturnam cu fructele in sus, in tava in care am copt-o indepartand hartia de copt.

Punem frisca, o nivelam si cu un pieptan de bucatarie facem cateva valuri.

O dam la rece 1-2 ore, o portionam si turnam sos caramel pe fiecare bucata.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise