autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru 6-8 persoane:, , 5 mere (soiul Golden), , 3 oua, , 150 g miere, , 150 g faina, , 200 g unt., , Pentru caramel, 20 bucati de zahar (100 g).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

142 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul gros, zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se ingalbeneasca, turnati-l intr-o forma cu pereti detasabili pe care-o inclinati pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa acopere atat fundul, cat si peretii.



Curatati merele si taiati-le in sferturi. Topiti untul si amestecati-l cu ouale, mierea si faina (in robotul de bucatarie sau cu telul). Asezati merele in tava peste zaharul caramel, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor.



Dupa ce o scoateti din cuptor, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (reteta bunicii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bile cu ciocolata

Bile cu ciocolata

1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta

17 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri
Mini gugulufi si inimioare mentolate

Mini gugulufi si inimioare mentolate

1.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul.Galbenusurile se freaca un pic

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine):

    Acum a scos-o din cuptor....asa ca inca nu am gustat-o.Am ras merele pentru ca am un baietel si sa-i fie mai usor de mancat si am adaugat putina scortisoara peste mere.Cat despre aluat nu stiu ce sa va zic....nu prea mi-a placut cand l-am scos din cuptor...n-am putut sa-mi dau seama daca e copt sau nu cu toate ca l-am tinut mai mult de 40 min.Vom vedea cand se va raci si o vom gusta.Voi reveni cu delalii dupa

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Am si gustat,a iesit buna....toata lumea a papat. Data viitoare o vom incerca calda si cu inghetata de vanilie sau scortisoara langa....delicios,abia astept

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    vreau sa incerc sa fac si eu prajitura si as avea niste intrebari.Am cuptor electric,am inteles ca temp trebuie sa fie 180 grade....foc numai jos sau si sus? Multumesc Suna bine prajitura,arata bine,e simpla si as vrea sa o fac pt baietelul meu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Simplu,rapid si super delicioasa...

    • Fara foto

      ani , 14 iulie 2009

      Pare destul de simpla, sper sa fie si gustoasa.

    • Fara foto

      cosmina , 15 noiembrie 2008

      Cred ca e foarte buna, am mai auzit reteta. Maine o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

142 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6-8 persoane:
  • 5 mere (soiul Golden)
  • 3 oua
  • 150 g miere
  • 150 g faina
  • 200 g unt.
  • Pentru caramel
  • 20 bucati de zahar (100 g).

Raporteaza reteta

liliana hristova (Chef de cuisine)

Am si gustat,a iesit buna....toata lumea a papat. Data viitoare o vom incerca calda si cu inghetata de vanilie sau scortisoara langa....delicios,abia astept

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiţi reţetă