autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si aluat de branza

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:, , Aluat:, , 1. 350 gr branza de vaci putin mai grasa, 2. 400 gr faina, 3. 1 plic si jumatate de praf de copt, 4. 6 linguri de zahar, 5. 1 plic zahar vanilat, 6. 1 ou, 7. 2 linguri de ulei, 8. 4-5 linguri de lapte, , Umplutura:, , 1. aprox.700 gr mere, 2. 2 linguri zahar pudra, 3. o lingura rasa cu pesmet, 4. un varf de scortisoara, 5. putina miere si optional 2 linguri de stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

13 voturi

Mod de preparare

Cum merg pregatirile de Pasti? Este gata friptura, ouale-s vopsite? Copiii sunt nerabdatori sa-si primeasca de la "Urecheat" cadourile?
Miroase a verde, a soare, a zile linistite de primavara si bobocii liliacului de sub fereastra stau sa infloreasca! Abia astept, de o luna tot astept! :) . Sa fiti sanatosi si bucurosi, sa va fie casa plina de oameni dragi iar masa doldora de mancaruri dintre cele mai gustoase! Si sa fim cu totii macar un pic mai buni si mai darnici, putem incepe oricand :) !



Reteta de astazi e putin mai speciala pentru ca aluatul este cu branza de vaci. Nu este chiar desertul clasic, fiind destul de satioasa si mai nimerita ca gustare de sine statatoare ori dejun.


Amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, branza scursa de lichid, uleiul, laptele si framanti. La inceput o sa fie o compozitie faramicioasa pe care o asezi pe suprafata de lucru tapetata cu faina si o framanti pana devine un aluat suplu, omogen, elastic. Pui "bila" de aluat direct in tava (tapetata cu hartie de copt) si intinzi cu facaletul foaia de aluat.

Merele le speli, le decojesti si le tai feliute apoi le pui precum tiglele, peste aluat. Peste mere torni in ploaie pesmetul, apoi zaharul amestecat cu scortisoara. Pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade cam 50 de minute. Cu 10 min inainte de terminarea timpului de coacere, scoti prajitura, o ungi cu putina miere si presari stafidele. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt si cocos

Fursecuri cu unt si cocos

1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos.

4 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac cu crema de nuci si rahat

Cozonac cu crema de nuci si rahat

Inainte de a incepe sa prepar aluatul am facut caldutz in bucatarie si nu prea am lasat lumea sa

6 voturi    7 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eva Vasloban , 15 septembrie 2014

    Am mâncat din această prăjitură cu mere, e delicioasă, f.f. bună!!! Urmează s-o prepar și eu.

  • Fara foto

    Daniela Maxim , 06 septembrie 2014

    oare cum se poate intinde un aluat in tava cu facaletul?

  • Fara foto

    Paius , 04 septembrie 2013

    Abia astept sa o fac.....precis e delicioasa

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      Foarte fina!***** Sarbatori Fericite!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      O adevarata epopee-splendida prajitura si versurle deasemeni.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

      O minunatie, ce mai...... Salvat reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:
  • Aluat:
  • 1. 350 gr branza de vaci putin mai grasa
  • 2. 400 gr faina
  • 3. 1 plic si jumatate de praf de copt
  • 4. 6 linguri de zahar
  • 5. 1 plic zahar vanilat
  • 6. 1 ou
  • 7. 2 linguri de ulei
  • 8. 4-5 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • 1. aprox.700 gr mere
  • 2. 2 linguri zahar pudra
  • 3. o lingura rasa cu pesmet
  • 4. un varf de scortisoara
  • 5. putina miere si optional 2 linguri de stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Paius

Abia astept sa o fac.....precis e delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Vise de dovleac (Sonhos* de Abóbora)