autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si aluat de branza

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:, , Aluat:, , 1. 350 gr branza de vaci putin mai grasa, 2. 400 gr faina, 3. 1 plic si jumatate de praf de copt, 4. 6 linguri de zahar, 5. 1 plic zahar vanilat, 6. 1 ou, 7. 2 linguri de ulei, 8. 4-5 linguri de lapte, , Umplutura:, , 1. aprox.700 gr mere, 2. 2 linguri zahar pudra, 3. o lingura rasa cu pesmet, 4. un varf de scortisoara, 5. putina miere si optional 2 linguri de stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

13 voturi

Mod de preparare

Cum merg pregatirile de Pasti? Este gata friptura, ouale-s vopsite? Copiii sunt nerabdatori sa-si primeasca de la "Urecheat" cadourile?
Miroase a verde, a soare, a zile linistite de primavara si bobocii liliacului de sub fereastra stau sa infloreasca! Abia astept, de o luna tot astept! :) . Sa fiti sanatosi si bucurosi, sa va fie casa plina de oameni dragi iar masa doldora de mancaruri dintre cele mai gustoase! Si sa fim cu totii macar un pic mai buni si mai darnici, putem incepe oricand :) !



Reteta de astazi e putin mai speciala pentru ca aluatul este cu branza de vaci. Nu este chiar desertul clasic, fiind destul de satioasa si mai nimerita ca gustare de sine statatoare ori dejun.


Amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, branza scursa de lichid, uleiul, laptele si framanti. La inceput o sa fie o compozitie faramicioasa pe care o asezi pe suprafata de lucru tapetata cu faina si o framanti pana devine un aluat suplu, omogen, elastic. Pui "bila" de aluat direct in tava (tapetata cu hartie de copt) si intinzi cu facaletul foaia de aluat.

Merele le speli, le decojesti si le tai feliute apoi le pui precum tiglele, peste aluat. Peste mere torni in ploaie pesmetul, apoi zaharul amestecat cu scortisoara. Pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade cam 50 de minute. Cu 10 min inainte de terminarea timpului de coacere, scoti prajitura, o ungi cu putina miere si presari stafidele. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu ciocolata si visine

Pancakes cu ciocolata si visine

Cuplam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent. Asteptam sa se aprinda ledul verde. Cat

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Pentru aluat: se amesteca toate ingredientele, apoi invelim aluatul in folie alimentara si il dam

1 vot    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eva Vasloban , 15 septembrie 2014

    Am mâncat din această prăjitură cu mere, e delicioasă, f.f. bună!!! Urmează s-o prepar și eu.

  • Fara foto

    Daniela Maxim , 06 septembrie 2014

    oare cum se poate intinde un aluat in tava cu facaletul?

  • Fara foto

    Paius , 04 septembrie 2013

    Abia astept sa o fac.....precis e delicioasa

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      Foarte fina!***** Sarbatori Fericite!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      O adevarata epopee-splendida prajitura si versurle deasemeni.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

      O minunatie, ce mai...... Salvat reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:
  • Aluat:
  • 1. 350 gr branza de vaci putin mai grasa
  • 2. 400 gr faina
  • 3. 1 plic si jumatate de praf de copt
  • 4. 6 linguri de zahar
  • 5. 1 plic zahar vanilat
  • 6. 1 ou
  • 7. 2 linguri de ulei
  • 8. 4-5 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • 1. aprox.700 gr mere
  • 2. 2 linguri zahar pudra
  • 3. o lingura rasa cu pesmet
  • 4. un varf de scortisoara
  • 5. putina miere si optional 2 linguri de stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Paius

Abia astept sa o fac.....precis e delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Bilute cu visine