Prajitura cu mere si aluat gratar

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si aluat gratar

Ingrediente

  • Pt aluat:300g faina,1 ou,200g zahar,1 zahar vanilinat,175g unt
  • Pt umplutura:1kg mere dulci-acrisoare,1/2 lingurita scortisoara,50g zahar

Mod de preparare

Faina se cerne pe o suprafata de lucru,se face o adancitura si se pune oul.Se presara zaharul,se adauga untul taiat cubulete si se framanta un aluat compact.Se infasoara in folie si se lasa la frigider o ora.

Merele se curata,se rad pe razatoarea mare,se adauga scortisoara si zaharul.

2/3 din aluat se intinde pe o suprafata infainata si i se da o forma rotunda.

Se aseaza in tava unsa si se lasa o margine peste forma.

Se aranjeaza merele peste aluat.

Restul de aluat se intinde,se taie fasii,care se aseaza in forma de gratar peste umplutura.

Se coace 45-50 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise