autor:

cheche

» » Prajituri

Prajitura cu mere si aluat gratar

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
Pt aluat:300g faina,1 ou,200g zahar,1 zahar vanilinat,175g unt, Pt umplutura:1kg mere dulci-acrisoare,1/2 lingurita scortisoara,50g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne pe o suprafata de lucru,se face o adancitura si se pune oul.Se presara zaharul,se adauga untul taiat cubulete si se framanta un aluat compact.Se infasoara in folie si se lasa la frigider o ora.
Merele se curata,se rad pe razatoarea mare,se adauga scortisoara si zaharul.
2/3 din aluat se intinde pe o suprafata infainata si i se da o forma rotunda.
Se aseaza in tava unsa si se lasa o margine peste forma.
Se aranjeaza merele peste aluat.
Restul de aluat se intinde,se taie fasii,care se aseaza in forma de gratar peste umplutura.
Se coace 45-50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pachetele cu branza

Pachetele cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

40 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri
Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Se amesteca zaharul cu ulei,lapte si arome;se adauga fulgii,stafidele si faina amestecata cu praful

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    any , 25 iunie 2015

    nu e nevoie de un praf de copt sau un praf de bicarbonat

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Cred ca este o bunatate !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    reteta este foarte buna,dar ma intreb oare merele nu trebuia calite cu zaharul si scortisoara? in starea in care se pun ele lasa putina zeama si exista posibilitatea sa ai esecuri.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:300g faina,1 ou,200g zahar,1 zahar vanilinat,175g unt
  • Pt umplutura:1kg mere dulci-acrisoare,1/2 lingurita scortisoara,50g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

any

nu e nevoie de un praf de copt sau un praf de bicarbonat

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu Nutella