autor:

cheche

» » Prajituri

Prajitura cu mere si aluat gratar

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
Pt aluat:300g faina,1 ou,200g zahar,1 zahar vanilinat,175g unt, Pt umplutura:1kg mere dulci-acrisoare,1/2 lingurita scortisoara,50g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne pe o suprafata de lucru,se face o adancitura si se pune oul.Se presara zaharul,se adauga untul taiat cubulete si se framanta un aluat compact.Se infasoara in folie si se lasa la frigider o ora.
Merele se curata,se rad pe razatoarea mare,se adauga scortisoara si zaharul.
2/3 din aluat se intinde pe o suprafata infainata si i se da o forma rotunda.
Se aseaza in tava unsa si se lasa o margine peste forma.
Se aranjeaza merele peste aluat.
Restul de aluat se intinde,se taie fasii,care se aseaza in forma de gratar peste umplutura.
Se coace 45-50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    any , 25 iunie 2015

    nu e nevoie de un praf de copt sau un praf de bicarbonat

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Cred ca este o bunatate !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    reteta este foarte buna,dar ma intreb oare merele nu trebuia calite cu zaharul si scortisoara? in starea in care se pun ele lasa putina zeama si exista posibilitatea sa ai esecuri.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:300g faina,1 ou,200g zahar,1 zahar vanilinat,175g unt
  • Pt umplutura:1kg mere dulci-acrisoare,1/2 lingurita scortisoara,50g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

any

nu e nevoie de un praf de copt sau un praf de bicarbonat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Budinca cu branza de vaci