autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2010

Ingrediente
-2 kg de mere, - 5 oua, - 200g zahar, - 180ml ulei, - 125ml apa clocotita, - coaja rasa de la o lamaie, - drojdie cat o nuca mica, - 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie, - 300 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

merele se dau pe razatoarea mare,se amesteca cu zahar dupa gust si scortisoara si se calesc pana scade sucul lasat de ele.Se lasa la racit.

galbenusurile se bat spuma cu zahar pana se albesc,se adauga uleiul cate putin mixand continuu,apoi apa clocotita turnata usor si mixand la viteza maxima.adaugam drojdia(poate fi si uscata,un pliculet),praful de copt stins cu zeama de lamaie,coaja de lamaie si la urma faina,amestecand usor cu o spatula.Compozitia trebuie sa aiba consistenta asemanatoare checului.Deasupra intindem merele si uniformizam pe cat posibil.

Se pune in tava unsa si tapetata cu faina ,la cuptorul preincalzit,la 160-170 de grade pt cca 35-40 de minute.

Se bat albusurile spuma,la urma se adauga 4-5 lg de zaharsi se mixeaza pana devin lucioase.Cu 5 minute inainte de a inchide cuptorul se pune compozitia de albusuri deasupra,se intinde uniform si cu o furculita se trag linii verticale.

cand e rece se taie si se mananca fara mila:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si bezea de nuca

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o

43 voturi    20 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Am si eu aceasta reteta, e o prajitura tare gustoasa, nu am facut-o de mult, dar sper cat de curand sa o prepar.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Daca este cu mere....sigur este delicioasa ! Imi place cum arata. Nu am facut cu drojdie pina acum...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Foarte buna si aromata! Nu am facut niciodata prajituri cu bezea, imi este intotdeauna teama sa nu se faca tare bezeaua, dar m-ai incurajat cu reteta ta.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata bine tare ......

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Grozava prajiturica ...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata bine, e usor de facut si cred ca e si racoritoare

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata tare bine prajiturica ta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Foarte buna! Se retine!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Sa-ti traiasca "disturbadorul" si sa fie sanatos sa te bucuri de el. Multumesc pentru ca ma-i descurcat cu indoiala mea. Sa aveti sarbatori fericite iar iepurasul sa vina cu multe cadouri pentru toata familia.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      buna reteta!sper sa fac cat de curand,mi-ai facut pofta...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Sunt innebunita dupa prajiurile cu mere. Arata foarte bine! S-a notat!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      gata Nadia,am modificat!mersi de atentionare si sper ca n-am mai omis nimic! nu de alta dar am un factor disturbator de 1 an si 8 luni care ma cam zapaceste uneori!:))

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Mihaela, nu am inteles prea bine. Merele se amesteca cu galbenusele , faina ,uleiul si apa clocotita , sau se pun peste aluat dupa ce il pui in tava? Nu o zic in nume de rau, dar ma intereseaza reteta ca pare tare buna si asi dori sa o incerc si eu. Toate cele bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • -2 kg de mere
  • - 5 oua
  • - 200g zahar
  • - 180ml ulei
  • - 125ml apa clocotita
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - drojdie cat o nuca mica
  • - 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • - 300 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am si eu aceasta reteta, e o prajitura tare gustoasa, nu am facut-o de mult, dar sper cat de curand sa o prepar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu frisca si capsuni