autor:

» » Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2011

Ingrediente
Aluat:, - 700 g faina, - 200 g unt, - 5 linguri smantana, - 3 galbenusuri, - 1/2 praf de copt, - 5 linguri zahar, - 2 prafuri sare, - 2-3 plicuri zahar vanilat, - coaja rasa de la o lamaie, , Umplutura:, - 2,5 - 3 kg mere, - 10 linguri zahar, - scortisoara dupa gust, - o mana buna de gris, , Bezea:, - 3 albusuri, - 4 linguri zahar, - 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga untul topit, galbenusurile, zaharul, smantana, sarea, praful de copt, si coaja rasa de la o lamaie. Acestea se framanta pana obtinem un aluat potrivit si se da pentru 10 minute la cuptor.In acest timp, se dau merele pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul, scortisoara si grisul.

Scoatem tava din cuptor, se intind merele calite si se mai lasa pentru 15 minute la cuptor.

Batem albusurile cu un mixer, adaugand praful de sare si pe rand cate o lingura de zahar. Il intindem peste mere si lasam cuptorul intre deschis pana se rumeneste bezeaua.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si

16 voturi    17 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

merele se dau pe razatoarea mare,se amesteca cu zahar dupa gust si scortisoara si se calesc pana

10 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 700 g faina
  • - 200 g unt
  • - 5 linguri smantana
  • - 3 galbenusuri
  • - 1/2 praf de copt
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 prafuri sare
  • - 2-3 plicuri zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • - 2,5 - 3 kg mere
  • - 10 linguri zahar
  • - scortisoara dupa gust
  • - o mana buna de gris
  • Bezea:
  • - 3 albusuri
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere caramelizate