Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu uleiul, punem merele pe care le stoarecem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.
Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.
Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem.
Mixam totul la viteza potrivita.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.
Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.
Peste venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita facem cateva dungulite.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeauna se rumeneste.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.
O super bunatate este!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii