autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 5 galbenusuri, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 8 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt, coaja rasa de portocala, , Pentru umplutura:, , 1.3 kg mere, 3-4 linguri zahar, 1 varf lingurita scortisoara, 1 lingura ulei, , Pentru bezea:, , 5 albusuri, 8 linguri zahar, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

41 voturi

Mod de preparare

Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu uleiul, punem merele pe care le stoarecem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.
Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.
Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem.
Mixam totul la viteza potrivita.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.
Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.
Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.
Peste venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita facem cateva dungulite.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeauna se rumeneste.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.
O super bunatate este!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Pui biscuitii macinati intr-o tava unsa bine cu margarina, apoi asezi merele rase si dai la cuptor

25 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere si bezea de nuca

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2015

    Asa este Andreea Luiza!

  • Fara foto

    Andreea Luiza , 15 noiembrie 2015

    este foarte gustoasa prajitura si se pregateste foarte rapid

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 21 februarie 2015

    Ma bucur ca ti-a placut!

    • Fara foto

      Mihaela Simon , 19 februarie 2015

      Am facuto a iesit super buna

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 30 septembrie 2014

      Pai nu scoti hartia de pe blat. Prajitura ramane in tava si cand o tai bucatele hartia se indeparteaza, asa ca nu este o problema!

    • Fara foto

      Silvia Kaldirim , 29 septembrie 2014

      Cum scoti hirtia de pe blat?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 29 septembrie 2014

      Ce este cu hartia?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 29 septembrie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 29 septembrie 2014

      Ma bucur ca ti-a placut!

    • Fara foto

      Camelia Bebu , 28 septembrie 2014

      Ieste foarte buna eu am facuto si e foarte buna

    • Fara foto

      Silvia Kaldirim , 27 septembrie 2014

      Pai si hirtia

    • Fara foto

      Maria Manta , 27 septembrie 2014

      Eu am facut, a iesit foarte buna , incercati si voi, succes si pofta buna..

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 aprilie 2014

      Este foarte buna si imediat dispare de pe farfurie!

    • Fara foto

      Panait Liliana , 24 aprilie 2014

      Nu ar avea cum sa nu fie buna ....

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 11 aprilie 2014

      Pai nu scoti hartia de pe blat. Prajitura ramane in tava si cand o tai bucatele hartia se indeparteaza, asa ca nu este o problema!

    • Fara foto

      Dane Daniela Gerona , 11 aprilie 2014

      Este delicioasa

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 11 aprilie 2014

      Pai nu scoti hartia de pe blat. Prajitura ramane in tava si cand o tai bucatele hartia se indeparteaza, asa ca nu este o problema!

    • Fara foto

      Moldovi Doina , 11 aprilie 2014

      Pai nu scoti hartia de pe blat. Prajitura ramane in tava si cand o tai bucatele hartia se indeparteaza, asa ca nu este o problema!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 08 aprilie 2014

      Pai nu scoti hartia de pe blat. Prajitura ramane in tava si cand o tai bucatele hartia se indeparteaza, asa ca nu este o problema!

    • Fara foto

      Moldovi Doina , 08 aprilie 2014

      Arata foarte bine si o voi face cu siguranta. Va rog sa specificati si marimea tavii de copt . Este foarte important acest amanunt. Felicitari , din tot sufletul pentru tot ceea ce postati.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

41 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Asa este Andreea Luiza!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Melci cu cocos